Vamos, naar het theater!

Alles achter je laten en opnieuw beginnen in een ander land; veel mensen dagdromen daar (stiekem) over. Voor Linda (Cystine Carreon), Puk (Carolina Dijkhuizen) en Hadewych (Lenette van Dongen) komt deze droom uit. Zij laten hun Nederlands bestaan achter en vertrekken halsoverkop naar Spanje om een Bed & Breakfast te beginnen. In de musical VAMOS!, gebaseerd op tv-series als Het Roer Om en Ik Vertrek, volgen we hun avontuur.

Toevallig ben ik op dit moment de serie Julia’s Tango (uit 2007), waarin vier Nederlandse vrouwen een Bed & Breakfast in Buenos Aires beginnen, aan het kijken. Daarom worden ook mijn dagdromen voor een groot deel gevuld met fantasieën over een vertrek naar het buitenland. Hoe zou het zijn om alles achter te laten? En zou ik überhaupt het lef hebben? Misschien kom ik er na het zien van VAMOS! achter of dit voor mij een droom of een nachtmerrie is.

 

Black tie met een Spaans tintje

Ik bezoek VAMOS! tijdens de première. Gezien het thema van de voorstelling is het niet vreemd dat de dresscode “black tie met een Spaans tintje” voorschrijft. De galajurk is geen probleem, het Spaanse tintje is wat moeilijker. Gelukkig slaag ik er uiteindelijk in een rood elastiek en haarschuifjes met rode bloemen te vinden. Mijn outfit is compleet. Erg origineel is het niet, want als ik het DeLaMar Theater binnenkom zie ik dat het “Spaanse tintje” massaal als een rode toevoeging is geïnterpreteerd. Dit neemt niet weg dat het er erg fleurig en gezellig uit ziet, de sfeer zit er al meteen goed in.

En ook in de tweeënhalf uur die volgt, wordt een Spaans feestje gevierd. Door de vrolijke cast (hun enthousiasme werkt erg aanstekelijk!) en de minstens zo aanstekelijke muziek is VAMOS! een heel fijn feestje. Het is een echte feel good musical waarbij je zingend en swingend de zaal verlaat. Op het moment dat ik dit opschrijf zitten de nummers VAMOS! en Una Paloma Blanca (jazeker, de bekende klassieker!) wederom in mijn hoofd. Al vind ik dat niet heel erg, want deze herfstige dagen kunnen wel wat warme Spaanse klanken gebruiken.

 

Een retourtje Spanje por favor

En toch denk ik er ondanks dit “Spaanse tintje” niet aan een enkeltje Spanje te boeken. Want daar een Bed & Breakfast te beginnen is toch echt niet aan mij besteed. Geef mij maar Amsterdam, ook als het regent en waait. Ik vind mijn leven hier gewoon veel te leuk, en als ik alleen al bedenk wat er allemaal bij komt kijken om daar een nieuw leven op te bouwen… Maar dit bezoekje aan VAMOS! is de perfecte gelegenheid om toch even van de Spaanse sferen te genieten en ik merk dat mijn reiskriebels hierdoor wel zijn aangewakkerd. Voor mij alleen geen enkeltje, maar een retourtje Spanje por favor!

 

VAMOS! is nog t/m 17 maart 2018 door het hele land te zien. In de Randstad (en omstreken) kun je er bijna niet om heen: Amstelveen, Rotterdam, Den Haag… In januari en februari is de musical weer in DeLaMar Theater te zien. Check de speellijst voor de exacte informatie.

 

credits
Foto VAMOS! © REP, fotograaf: Annemieke van der Togt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *