The winner takes it all

Luck – regie Øystein Johansen/
Bunnyhead Productions

LET OP: op 25 oktober is deze voorstelling afgelast.

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik Luck bezocht in Frascati tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Vanavond en morgen speelt de voorstelling opnieuw in Amsterdam maar ditmaal in het Compagnietheater.

Vorig jaar ging ik ook naar een voorstelling van dezelfde regisseur, The Dahmer Syndrome, deze mimische voorstelling heeft een enorme indruk op me gemaakt. Het stuk ging over een Amerikaanse seriemoordenaar die zijn slachtoffers bewaarde in zijn vriezer en uiteindelijk ook delen opat. De voorstelling sprak geen van deze dingen expliciet uit, maar genereerde een verschrikkelijk ongemakkelijke sfeer die precies bij het onderwerp paste.

foto: Bart Grietens

Mijn verwachtingen voor Luck waren dan ook hooggespannen. Het thema was ook nog eens een stuk aantrekkelijker dan een seriemoordenaar, we zijn immers allemaal op zoek naar het ware geluk. Bovendien wordt er een quote van ABBA gebruikt in de beschrijving van de voorstelling. Dan heb je mij geïnteresseerd. Maar deze voorstelling was wel heel erg abstract. In feite lopen drie mensen een uur lang rondjes om het publiek. Ze nemen verschillende bochten, ze lopen harder en langzamer, en glimlachen door de zichtbaar fysieke pijn. De voorstelling heeft zeker een gelaagdheid en verveelde ook nooit echt, maar tegelijkertijd vond ik het moeilijk om er helemaal in mee te gaan. Zou ik de voorstelling aanraden? Ik weet het niet. De voorstelling is zeker niet makkelijk en niet geschikt voor een gezellig avondje uit. Maar stiekem hoop ik dat jullie er allemaal heen gaan, zodat jullie mij allemaal kunnen vertellen wat júllie ervan vonden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *