Romantiek in het sprookjesbos

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst het Amsterdamse Bostheater en ik was direct verliefd op deze mooie plek! Een soort sprookjesbosgevoel krijg je hier. Toen bezocht ik samen met Erna de voorstelling Much ado about nothing van Noord Nederlands Toneel op de allerlaatste avond van het speelseizoen. En dat was niet zo’n goed idee, want het regende. En niet een beetje miezerregen, maar het kwam met bakken uit de lucht. Waar ik nog voorzichtig opperde aan Erna dat we ook niet konden gaan, was Erna veel doortastender en dus reden we in regenpak met laarzen aan op de fiets richting het Amsterdamse Bos. Ik verwachtte dat we de enigen zouden zijn, maar de tribune zat toch nog zeker driekwart vol. Achteraf begreep ik waarom: dit wil je niet missen.

En dus stond ook deze zomer een bezoek aan het Bostheater op het programma. Dit keer keken Erna en ik eerst naar het weerbericht en zijn we afgelopen dinsdag in het zonnetje naar het Bostheater gefietst. Het is een eindje fietsen vanaf de binnenstad, maar het laatste stuk is lekker door het bos en dan vergeet je bijna dat je in Amsterdam bent (je telefoon ook, want je 4G werkt niet meer).

De voorstelling Romeo & Julia in regie van Ingejan Ligthart Schenk in samenwerking met muziektheaterensemble de Veenfabriek en TENT circustheater begint om 21.00 uur dus je hebt alle tijd om rustig te eten. Je kunt bijvoorbeeld dineren in het Openluchtrestaurant Arriba, een picknickmand bestellen voor € 30,- (beide dien je van tevoren te reserveren) of een eigen picknickmand meenemen. Wij stopten onderweg naar het bos bij de Vondeltuin en bestelden daar de cheeseburger met friet. Niet de beste burger van Amsterdam, maar wel een fijne plek om na een dag op kantoor buiten te eten.

 

RomeoJulia-Bostheate-TENT-Veenfabriek-32

 

Eenmaal aangekomen bij het Bostheater krijgen we een kussentje en sproeien we wat met anti-muggenspray en nemen plaats op de houten tribune. Het decor ziet er spectaculair uit met oude vliegtuigslurfen. Nog spectaculairder wordt het wanneer de acrobaten van TENT er vanuit alle richtingen op-, af- of overheen springen. Ze halen knappe kunsten uit, maar het leidt ook een beetje af van het liefdesdrama. Het verhaal van Romeo & Julia is eeuwenoud. In deze uitvoering worden de oude teksten gemixt met moderne uitspraken, wat zo nu en dan zorgt voor een komische inslag. Erna humt wat mee met de flarden liedteksten die de Veenfabriek van The Pixies heeft geleend. Ik word meegezogen in het verhaal en de tijd vliegt om. Hoogtepunt van de avond is de balkonscène, maar dat komt misschien ook door dat lieve Vlaamse accent van deze Romeo.

image6En dan de weg terug: dat is ook een avontuur. Pikdonker is het als we het bos verlaten. Al slingerend, gillend en turend rijden we het bewoonde Amsterdam weer in.

Klein minpuntje van deze fantastische locatie na een heldere zomerdag: de kou! Kleed je dus warm aan – en als je op tijd bent, krijg je een dekentje mee.

Niet vergeten mee te nemen:
– fles wijn en glazen
– iets te knabbelen
– warme kleding
– fietslampjes

Ook leuk: Combineer je bezoek aan het Amsterdamse Bostheater met een boswandeling, massage in Spa Zuiver of een middagje klimmen bij Fun Forest.


credits
Romeo & Julia is nog tot en met 3 september te zien, met op elke vrijdag een inleiding op de voorstelling van de regisseur Ingejan Ligthart Schenk. Hier koop je tickets.
Foto’s Romeo & Julia: Ben van Duin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *