Reisinspiratie bij Ricky Koole

Sinds kort heb ik een nieuwe hobby: reizen! De afgelopen maanden maakte ik mijn eerste solotripjes naar Edinburgh en Dublin, en sindsdien heb ik de smaak goed te pakken. Er zijn nog heel veel landen en steden die ik wil zien en ondanks dat ik net twee dagen terug ben uit Dublin sta ik te trappelen om weer weg te gaan.

Helaas duurt het nog even voor ik weer vakantie heb, maar gelukkig staan er in de tussentijd genoeg theatervoorstellingen en andere leuke dingen op de planning. Vanavond bijvoorbeeld, als ik naar Me & Tennessee van Ricky Koole en Ocobar ga in De Kleine Komedie.

 

Into the wild

Al snel blijkt dat het vanavond een moeilijke taak wordt om mijn reiskriebels te temperen. De rode draad van de voorstelling is de reis van Ricky Koole naar Noorwegen, een reis waarin ze “into the wild” gaat en probeert de rust op te zoeken. En die behoefte is iets waar ik me als social media addict goed in kan vinden. Boeken als Wild, Tracks en Into the Wild lees ik vol bewondering en jaloezie. Stiekem droom ik ervan, maar tegelijkertijd vind ik de gedachte aan zo’n reis doodeng (zie ook mijn blog over VAMOS!). Ik heb simpelweg het lef niet om in het diepe te springen en luxe te vervangen voor primitiviteit. Maar de verhalen over de mooie natuur in Noorwegen zijn aanstekelijk en Noorwegen stijgt al snel een paar plaatsen op het lijstje van landen die ik nog wil zien. En wat die rust betreft, neem ik me in ieder geval voor om weer een poging te doen om af te kicken van mijn iPhone.

De verhalen worden afgewisseld met nummers. Eigen nummers van Ricky Koole (vooral December vind ik erg mooi, de tekst is heel herkenbaar), en nummers uit haar geliefde Tennessee (o.a. My Old Friend The Blues van Steve Earl en een weergaloze vertolking van Me and Bobby McGee – een van mijn favorieten!). Bij die nummers horen natuurlijk verhalen uit Tennessee. Verhalen over de geschiedenis van de muziek, de studio’s en hoe de muziek daar leeft. Ik word meteen enthousiast en maak naast de toevoeging van Tennessee aan mijn reislijstje een mental note dat ik toch eens wat meer in de muziekgeschiedenis moet duiken en meer (onbekende) muzikanten moet gaan ontdekken. Want ik kan heel erg genieten van muziek, maar moet tegelijkertijd bekennen dat ik er niet veel van weet. Maar daar hebben we Spotify en Wikipedia voor (hello internet addict)!

 

Wide open road

Twee uur later loop ik enthousiast en vol energie de Kleine Komedie uit. En, eerlijk is eerlijk, voor ik het weet sta ik weer met mijn iPhone in mijn hand. Mijn clubje speelt vanavond en ik wil toch even kijken wat de tussenstand is. Ze staan achter, dus ik word meteen gestraft. En tja, mijn frustratie hierover moet natuurlijk gedeeld worden op social media ;-).

Maar gelukkig heb ik ook leuke berichten te melden op social media. Berichten over een heerlijke avond in de Kleine Komedie en berichten over de inspiratie die ik vanavond heb opgedaan op muziek- en reisgebied. Want, zoals de Johnny Cash cover die Ricky zong zegt “there’s a wide open road.” En ik kan niet wachten om hem te bewandelen.

 

Ricky Koole speelt Me & Tennessee nog t/m half december in Nederland. Check hier de speellijst.

 

credit
Foto: Rob Becker

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *