Net als in de film

Het is inmiddels een jaar geleden dat ik de komedie Slippers bezocht, een voorstelling waarmee ik behoorlijk buiten mijn theatrale comfortzone trad. Dat uitje was me zo goed bevallen dat ik me voornam het genre vaker een kans te geven. En nu speelt er wederom een komedie met deels dezelfde cast (Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman en Bas Hoeflaak). Een goede reden om nogmaals een avondje lekker te lachen! 

 

Rondleiding

Dit keer ga ik naar Selma Ann Louis, een heuse ‘roadmovie-musical’. In deze voorstelling ontmoeten drie vrienden elkaar na lange tijd weer en ze besluiten de vakantie uit hun tienerjaren over te doen. Tijdens dit tripje loopt het helemaal uit de hand en raken ze betrokken bij een schietpartij en slaan op de vlucht voor de politie.

Ik bezoek de voorstelling met mijn broertje in het DeLaMar Theater. Eerst eten we een snelle hap bij de 5-euro pizzeria. Het is voor mijn broertje de eerste keer in het DeLaMar, dus voor aanvang geef ik hem een korte rondleiding door het theater en lopen we langs de foto-expositie. Er hangen portretten van acteurs die in het theater hebben gestaan en een fotoserie met het thema ‘Theater’. Daar zie je bijvoorbeeld foto’s van bekende Nederlanders die een scène uit een theaterklassieker naspelen. Absoluut een aanrader om eens te bekijken!

 

Op roadtrip in het theater

Al snel wordt duidelijk waarom Selma Ann Louis een ‘roadmovie-musical’ wordt genoemd. Er zit veel vaart in de voorstelling. Door een fantastisch decor en projecties op de achtergrond kun je de roadtrip goed volgen. Zo goed, dat ik af en toe het gevoel heb dat ik in een film zit. De voorstelling gaat dan ook in sneltreinvaart voorbij. Net als bij Slippers kom ik met een big smile uit het theater. Ik heb een heerlijke avond gehad en ben onder de indruk van de manier waarop de voorstelling in elkaar zit. Niet alleen vanwege de roadmovie in het theater, maar ook door het decor en de manier waarop de flashbacks gespeeld worden. Het heden loopt vloeiend over in het verleden (wederom heb ik het gevoel in een film te zitten) en de personages lijken sprekend op hun jongere zelf. En daarnaast heb ik natuurlijk ontzettend gelachen.

De dagen na de voorstelling delen mijn broertje en ik de napret met elkaar. We blikken terug en lachen nogmaals als we samen terugdenken aan de grappige scènes. Zo is de manier waarop Ann op droogkomische wijze de cake afslaat op een begrafenis inmiddels een oneliner tussen ons twee geworden. En ook de herinnering aan de personages die op fragmentarische wijze hun dansmoves tonen in een bar doet onze mondhoeken omhoog krullen.

Dit jaar is het mijn broertje die het voornemen uitspreekt om vaker naar het theater te gaan. Ik kan het hem alleen maar aanraden, want mijn voornemen om vaker naar een voorstelling buiten mijn comfort zone te gaan heeft meer dan goed uitgepakt!

 

Selma Ann Louis speelt nog tot en met 29 juli in verschillende steden (o.a. Utrecht, Rotterdam, Groningen en Leeuwarden). Bekijk de hele speellijst hier.

 

credit
Foto: Sanne Peper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *