Fringe the night away

Op Fringe Festival kun je zo lekker combineren en daardoor je hoofd vol laten lopen met verschillende indrukken. Ik knutselde voor mezelf een Fringe-avond in elkaar en zag een rollercoaster van vier voorstellingen.

In de kleine zaal van het Compagnietheater komt de Britse Alfi Ordinary op voor zijn eerste internationale optreden van Help, I think I might be fabulous. Alfie is de zoon van een drag queen, ‘which makes me a drag prince’. Gewapend met lange wimpers, snoepjes, hartjesstickers, glitterpak en confetti kanon, pakt hij een uur lang het publiek in met zijn hilarische show over masculiniteit. Hij vertelt over zijn leven, zijn opleiding op de ‘Madame Leqoq’s Preparatory School for Fabulous Boys’ en zingt een duet met zijn grote idool Whitney Houston. Met een grote glimlach verlaat ik de zaal. We zouden allemaal een beetje meer fabulous moeten zijn.

Tijdens een kopje koffie in het café blijk ik middenin een Fringe4free-programma te zitten. Fritz met een Z entertaint het publiek met kaarttrucs en balletje-balletje in zijn show A trip down magic lane.

Met een klein groepje bezoekers stap ik in de lift naar de nok van het Compagnietheater. Met deze onbekenden ervaar ik de intense installatie Eerie Days van Claudia Hansen. We trekken onze schoenen uit en gaan liggen in een soort verpleeghuis inclusief beterschap-bloemen en witte gordijnen. Met Hansens projecties en muziek wanen we ons in een comateuze toestand. Waar we voor aanvang nog stil en onwennig in de krappe lift naar boven stonden, praatten we na afloop over leven en dood.

Tussendoor loop ik naar Frascati voor de performance Collaps van Karlijn Hamer, een rituele dans en zangtrip in een toffe setting.

Weer terug in Compagnietheater treft het Fringe-team de voorbereidingen op een sokkenparty. Het is de laatste avond dat het Theaterfestival in de grote zaal speelt en dus de laatste avond dat de Fringers op hun sokken door de hut moeten lopen. Ze claimen hun festivalcentrum weer compleet met een beste-sok-verkiezing en schoenengarderobe. Fringe the night away!

 

Nog maar drie avonden te gaan, maar er is nog veel te zien!

Help, I think I might be fabulous: vr 9, za 10, zo 11 sept
Eerie Days: vr 9, za 10, zo 11 sept
Collaps: za 10, zo 11 sept

Fringe4free’s in het festivalcentrum:
A trip down magic lane: za 10 sept 15:15 en zo 11 sept 17:45
I will carry you over hard times: za 10 sept 17:00 en 19:15
Laten we hem een centje geven: vr 9 sept 17:45 en zo 11 sept 17:15
Nu het stof is gaan liggen: zo 11 sept 23:00


credit
Uitgelichte afbeelding: Help, I think I might be fabulous – www.alfieordinary.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *