Feel good mood

Het blijft bijzonder hoe naar het theater gaan speciaal blijft, zelfs wanneer je meerdere keren per week gaat. Dat is gelijk ook een van de redenen waarom we met deze blog zijn begonnen, om dit gevoel met jullie te delen. Maar extra bijzonder is wanneer je in het theater naar mensen gaat kijken die kent, zéker wanneer dit familie is. In DeLaMar mocht ik mijn nichtje Emilie Pos bewonderen in Intouchables. Het voelt als gisteren dat ik haar als kleine Lucy in Narnia de Musical zag en opeens staat ze samen met Huub Stapel in een landelijke toernee in uitverkochte zalen. Ze is dan ook al lang niet meer die kleine Lucy maar een prachtige 22-jarige vrouw. Desalniettemin speelt ze in de voorstelling een verwend nest van 15 jaar, dat dan weer wel. Dat doet ze zo overtuigend dat ik mijn lieve nichtje ook een beetje wil haten. Ik barst van de trots.

De voorstelling Intouchables is gebaseerd op de film, die in 2012 een wereldwijde hit was. Het verhaal concentreert zich op de relatie tussen de gehandicapte miljonair Philippe en Driss, een jongen uit de buitenwijken die tegen zijn wil in voor hem gaat zorgen. De twee bouwen een bijzondere band op en ondanks de moeilijkheden in hun beider leven is het verhaal enorm ‘feel good’. Ik zag de film niet en kan dus ook geen vergelijking maken, maar de voorstelling doet je hoe dan ook met een glimlach de zaal verlaten. Het is niet zwaar of moeilijk en daarmee heel makkelijk toegankelijk. Het is fijn om aan het publiek te voelen dat ze intens genieten van hun theaterervaring.

Intouchables - The Cultural Lifestyle 2

Na afloop drinken ik samen met Emilie eerst nog wat in DeLaMar en vertrekken daarna naar de Smoeshaan om fatsoenlijk bij te kletsen. We praten over het repeteren, de samenwerking met de andere acteurs en Emilies studie in Maastricht, die ze hiervoor tijdelijk heeft stilgelegd. Ik merk dat ik sappige verhalen probeer los te pulken of grote obstakels te ontfutselen, maar niks daarvan lijkt aan de orde te zijn. Ik stap met een brede glimlach op de fiets. Een heerlijke, positieve theateravond en een heerlijk positief, nuchter nichtje.

Credits
Foto’s: Joris van Bennekom

Intouchables reist tot half juni door heel Nederland. Van 30 augustus tot 3 september staan ze opnieuw in het DeLaMar in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *