Een zomerse seizoensstart

Ook dit jaar stond het weer groots omcirkeld in mijn agenda: de Uitmarkt. Deze start van het nieuwe culturele seizoen en dat betekent een weekend lang cultuur snuiven en inspiratie opdoen voor het komende theaterjaar!

In de brandende zon (het is waarschijnlijk het laatste écht warme weekend van het jaar) fiets ik de oude vertrouwde route naar het Leidseplein. Na een paar jaar op het Oosterdok bevindt de Uitmarkt zich dit jaar weer op (de omgeving van) het Museumplein. Hierdoor zijn ook de previews van theatervoorstellingen weer terug in het programma, iets wat ik de afgelopen jaren echt gemist heb. Snel de schouwburg in dus!

Must-see lijst

Daar trap ik het Uitmarktweekend af met de Toneelbibliotheek van het ITA-Ensemble. De acteurs van Internationaal Theater Amsterdam spelen scènes uit voorstellingen van het nieuwe seizoen. De fragmenten uit Wie Heeft Mijn Vader Vermoord, Op Hoop van Zegen en Kinderen van Nora maken diepe indruk op mij en smaken naar meer. De eerste voorstellingen zijn dus toegevoegd aan de must-see list van het nieuwe seizoen.

Het uur gaat veel te snel voorbij. Jammer, ik had graag nog even in de airco van de schouwburg gezeten en meer fragmenten willen zien. Maar de Showponies van Alex Klaasen wachten bij de buren in het DeLaMar Theater dus het is tijd om te gaan.

Positief verrast

Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie trok Showponies van Alex Klaasen mij niet erg. Ik was bang dat ik het te flauw en daardoor niet grappig zou vinden. Maar door de lovende kritieken van deel 1 en de persoonlijke aanbevelingen (echt Shelley, dit ga je heel leuk vinden!) ben ik erg benieuwd naar de preview van het tweede deel. En ja, ik vond het inderdaad erg leuk. De sketches zijn net lang genoeg om niet langdradig of flauw te worden en ze raken relevante thema’s aan. Ook op de must-see lijst dus!

Een Uitmarkt zonder flyers, tasjes en photoboots is natuurlijk geen Uitmarkt, dus het is de hoogste tijd om naar de kraampjes op het Museumplein te gaan. Hier schrijf ik me in voor nieuwsbrieven, scoor ik flyers, tasjes en foto’s en ga ik los in de Silent Disco van Mamma Mia!. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen!

Musical

Alhoewel… Er moet natuurlijk ook nog traditioneel meegezongen worden met musicalliedjes. Daarom ben ik zondagavond weer op het Museumplein te vinden voor de Musical Sing-a-long. Samen met de rest van het Museumplein zing en dans ik mee met oude en nieuwe musicalnummers. Nu is het nieuwe seizoen écht begonnen!

credits
foto: Shelley

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *