Bij Jakop is het koel

’s Middags tijdens de lunch op het terras, riep ik al puffend van de hitte uit: “Vanavond heerlijk naar DeLaMar.” Ik keek toen al uit naar een avond in het theater, een van de plekken om gelijktijdig af te koelen en je te vergapen aan prachtige podiumpresentaties. Dubbele traktatie dus, samen met Lisa en Laura.

img_7053.jpgAlsof we het nog niet warm genoeg hadden, aten we voor de voorstelling pittige tandoorikip, lam korma en palak paneer. Erbij peshawari naan – met een zoete kokoslaag ertussen – en vooraf natuurlijk pappadums met pittige tomaten- en mintsaus.

De crew van onze snellekkerIndiaasetenrestaurantje de Bombay Inn (vlakbij Leidesplein) was op vakantie, maar de net zo aardige buurman Tandoor is een heel goede vervanger. Even verderop kun je ook ruig hip eten als je dat wilt, bij gastrobar Cause Beer Loves Food. Voor onze rubriek ‘lekker eten rondom..’ zullen we die zeker uitproberen.

Na een lange tournee is Lebensraum van mimekunstenaar Jakop Ahlbom voor een paar dagen te zien in DeLaMar –  een rood theater (rode muren, rood tapijt, rode stoelen) – waar de temperatuur zoals verwacht en gehoopt heel aangenaam is. Het stuk uit 2012 werd van de week voor de 150ste keer uitgevoerd.

Lebensraum.JakopAhlbom.kleinstaand1.300dpi.StephanvanHesterenWij en de rest van het publiek lachen, griezelen lichtjes en kijken gefascineerd naar wat de spelers met hun lichaam kunnen. Over elkaar heen buitelen, springen, vallen, draaien; het is slapstick galore in een uiterst gecontroleerde choreografie met veel illusie en trucs, of zoals Dig Boston schreef ‘pure fuckin’ fun’. Ik zeg verder niets over Lebensraum, want je moet echt zelf kijken. Het publiek is enorm enthousiast, een vrouw achter ons was zelfs al voor de tweede keer gaan kijken.

Na de voorstelling wil je alleen maar meer van Jakop Ahlbom; en dat kan eind september, want dan is de geniale Horror weer terug. Wij zijn zelf ook benieuwd naar Swan Lake, wat Ahlbom maakte met het Amsterdamse dansgezelschap ICKamsterdam. Dit najaar te zien in de Nederlandse theaters.

credits

foto’s Lebensraum door Stephan van Hesteren
Lebensraum is nog t/m zaterdag 27 augustus te zien. Hier koop je je tickets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *