Amerikaanse rap en Scheurbuik in Frascati

Hoewel het eigenlijk woensdag veel te mooi weer was om binnen te zitten, ben ik toch naar Frascati gefietst voor twee voorstellingen van het Nederlands Theater Festival. Tijd om te uitgebreid te eten had ik niet, want de eerste voorstelling begon al om 19.00 uur. Een maaltijdsalade op balkon werd het. Maar als ik tijd had gehad, was ik op het fijne terras van De Brakke Grond gaan zitten en had ik Vlaamse friet besteld. Die zijn de beste en lekker dichtbij Frascati.

De eerste voorstelling Forever Young van Marijn Brussaard trok mij aan, omdat in de omschrijving stond: In een bezwerende performance die verwijst naar grootheden als Drake, Kanye West en DJ Khaled ontrafelt Brussaard de bijna religieuze verheerlijking van een superster en de eenzaamheid die eronder schuilgaat. Aangezien ik ‘One dance’ en ‘Too good’ op dit moment op repeat heb staan was ik wel nieuwsgierig. Uitleggen wat ik gezien heb, kan ik eigenlijk niet, maar als je dit filmpje bekijkt krijg je wel een goede indruk:

Een halfuurtje pauze had ik tussen de voorstellingen en dat is in het café van Frascati geen probleem. Ik heb Forever Young even op mij in laten werken, maar je kunt ook naar de inleiding van de voorstelling gaan. Daarna bezocht ik Scheeps-Horeca van het jonge regisseursduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Ik vond het een heerlijke theatervoorstelling, waarbij de tijd omvloog en ik veel gelachen heb.

De voorstelling begint in de keuken van drie rijke Amsterdamse jongemannen en vervolgt met een negen maanden lange bootreis naar Indië. De jongemannen zijn Coen (kapitein), Luit (matroos) en Conimex (kok). De continue shift tussen actualiteit en historie maakt het een heel interessant stuk. De teksten zijn diepgaand, maar ook vooral ook vol humor! Lees hier de synopsis.

 

Scheeps-Horeca is nog in het Nederlands Theater Festival te zien op vrijdag 9 en zaterdag 10 september. En zowel Forever Young als Scheeps-Horeca zijn geselecteerd voor Circuit X (onderdeel van het Vlaams Theater Festival) en zijn daarom nog in diverse theaters door Nederland en Vlaanderen te zien. Bekijk hier de agenda.

 

credits
Het Nederlands Theater Festival loopt nog t/m 11 september:
Koop hier kaarten voor Scheeps-Horeca
Uitgelichte afbeelding: Scheeps-Horeca, foto: Bas de Brouwer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *