Als een paard op de snelweg

Voor sommige voorstellingen moet je iets meer je best doen. Zo sta ik op mijn vrije dag ineens een uur in de file. Dat had ik natuurlijk niet zo gepland, maar gelukkig hoef ik me niet te haasten. Ik ben onderweg naar Beverwijk en wilde dit bezoekje combineren met een kleine strandwandeling. De wandeling zal ik moeten overslaan, maar als het goed is heb ik nog wel even tijd om de zee te zien.

Als de file eindelijk begint op te lossen, zie ik aan de overkant ineens een paard over de snelweg rennen. Het is het moment dat je knippert met je ogen om vast te stellen of je het wel goed hebt gezien. Honderd meter erachter rijdt een politiewagen met een vrouw die naar buiten hangt en bezorgd naar het paard kijkt. Dit gebeurt dus echt.

Bij Matroesjka’s Brainwash is het niet heel anders. De typetjes lijken misschien bizar en een tikkeltje gestoord, ze zijn ook allemaal echt. Echte mensen die je echt tegenkomt en waar je misschien, toch eigenlijk, stiekem, een beetje, heel erg, best wel op lijkt. Net als bij mijn vorige stukje over Matroesjka, zal ik het ook nu maar weer eerlijk zeggen: ik ken Lisa (die blonde) al meer dan vijftien jaar en ook Janneke (die brunette) al een hele tijd. Ik volg ze al vanaf het begin en ben kortgezegd fan. Het is de reden dat ik naar Beverwijk ben gereden en niet gewoon heb gewacht tot ze weer in Amsterdam stonden. Er is dus al een basisliefde voor de voorstelling. Dat zorgt er ook altijd voor dat ik een beetje bang ben dat ik de voorstelling helemaal niet goed vind, want wat doe je dan? Gelukkig hoef ik me er geen zorgen over te maken. Brainwash is een stuk geëngageerder dan voorganger Eeuwig Vlees en mede daarom vind ik de voorstelling nog interessanter. Een van mijn favoriete scènes is wanneer de onderbuik letterlijk het woord krijgt en duidelijk wordt dat we daar misschien helemaal niet naar moeten luisteren. Ze spelen nu nog in een try-out tour. Ze hebben dus de tijd en de ruimte om de voorstelling scherp te stellen en uit te balanceren voordat ze op 22 oktober in de Kleine Komedie in première gaan. Ik ben benieuwd welke scènes dan nog in de voorstelling zitten en wat er allemaal veranderd is. In de tussentijd heb ik alvast mijn kaartjes gekocht voor de try-out in Bellevue.

 

Brainwash tourt tot 15 mei door Nederland. Op dinsdag 25 en woensdag 26 april staan ze in Amsterdam in Theater Bellevue, tickets koop je hier. Op dinsdag 25 april is er een speciale actie voor CJP-pashouders.

 

credits

foto: Curly and Straight

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *