Actueler dan ooit

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de Stadsschouwburg deze week in het teken staat van Toneelgroep Oostpool, de Oostpool Special, en net als mijn medebloggers maak ik gebruik van deze gelegenheid om een voorstelling alsnog te kunnen zien. Bromance stond namelijk al twee keer eerder op mijn planning maar was toen zo snel uitverkocht dat ik helaas verstek moest laten gaan. Gelukkig lukt het nu wel!

 

Trailervoorstelling in de Bovenkamer

Bromance, winnaar van de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie van 2016, werd veelal op scholen gespeeld. Het is een rondreizende voorstelling waarbij het publiek in een trailer zit, dicht op het speelvlak en de acteurs. Ook vanavond is de voorstelling niet in de vertrouwde Grote Zaal of Rabozaal te zien, maar in de Bovenkamer. Na behoorlijk wat trappen te hebben beklommen komen we in een klein kamertje. Een intieme setting die zorgt dat de originele trailersetting behouden blijft. Ik vind het nu al geweldig!

Ook de voorstelling maakt indruk. Het leven van beste ‘bro’s’ Tim en Bo komt onder druk te staan als Jonas in hun dorp komt wonen. Tim en Jonas ontwikkelen gevoelens voor elkaar en Tim komt uit de kast. Nu moet ook Bo uitzoeken wie hij wil zijn en hoe het verder moet met hun vriendschap. Vriendschap, liefde en jaloezie vermengen zich en Bo maakt zich zorgen. Wat nou als Tim kapper wordt? Of aids krijgt?

Actueel

“Ik snap niet waarom mensen zo graag een probleem maken van twee mensen die van elkaar houden!” Deze woorden van Jonas komen keihard bij me binnen. De afgelopen week was homohaat in Nederland het gesprek van de dag vanwege het geweld tegen twee mannen die hand in hand liepen in Arnhem, het thuis van Toneelgroep Oostpool. Het maakt het stuk pijnlijk actueel.

Door het grote succes gaat Bromance volgend jaar op tournee. Net als ik krijgt de rest van Nederland ook nog de gelegenheid deze voorstelling te zien. Pak die kans!

 

De speellijst is nog niet bekend, maar zal te vinden zijn op de website van Oostpool.

 

credits

foto’s: Sanne Peper

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *