OFF we go!

Er is een nieuw festival in Amsterdam: Opera Forward Festival, oftewel OFF! Het idee: nieuwe opera’s, nieuwe perspectieven (artist talks), nieuwe talenten (mini-opera’s door studenten), nieuwe ideeën, nieuwe visies en nieuw publiek. Dat laatste bereiken ze door ‘Novel’ in te schakelen, een jong consultancy bureau in de culturele sector. Zij hebben de campagne van het festival ontwikkeld. Grafische trailers, kleurrijke programmaboekjes en hippe jonge ambassadeurs zijn het resultaat.

Met de We are Public-pas konden we voor slechts 15 euro (normale prijs 79 euro) naar de openingsavond. Op het programma stond de wereldpremière Only the Sound Remains van Finse componiste Kaija Saariaho in regie van de Amerikaanse regisseur Peter Sellars. In een minimalistisch decor zagen we een dialoog tussen een luitspeler en een geest. Ik droomde weg op de muziek en keek vooral naar het mooie schaduwspel op het doek. Grote dreigende gedaantes en kleine breekbare figuren wisselden elkaar af. Mijn gedachten dwaalden af naar de grotten van Plato. Zou de werkelijkheid voor de gevangenen in die grot er zo uitgezien hebben? Zou de wereld bestaan uit enge reuzen en bange dwergen? “Zo, dat was mooi zeg,” zei de man naast mij ineens. En toen startte het applaus.

Applaus Only the sound Remains - The Cultural Lifestyle
Zoals gebruikelijk op openingsavonden kregen we een gratis drankje. Met een Spa Rood hingen we over de balustrades van Nationale Opera & Ballet de BN’ers uit de culturele sector te spotten (Wende Snijders, Sallie Harmsen, Bastiaan van Schaik). Het is een gemengd publiek. Jonge mannen in strakke pakken, vrouwen met designer jurken, grijze mannen met linnen tasjes, dames op hoge hakken en mensen op gympen. Alles kan.

Credits
Eten: van te voren aten we burgers bij Hummbar op de Utrechtsestraat (bij Rembrandplein)
Opera Forward Festival vindt plaats van 15 t/m 25 maart
Campagnebeeld OFF: Novel Creative Consultancy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *