Klaar voor Kerst met Ellen ten Damme

Ken je dat? Het is bijna Kerst en je kijkt ernaar uit, maar je hebt eerst nog een hele drukke week op werk. En na werktijd nog een kerstborrel, of twee. Dan is het eindelijk weekend, maar moet je nog de kerstboodschappen doen en misschien nog een nieuwe outfit kopen, en je blijft maar rennen en het echte kerstgevoel heb je nog niet gevonden. Dan is het helemaal geen slecht idee om naar een show van Ellen ten Damme in DeLaMar te gaan. Haar voorstelling Paris Berlin staat tijdens het kerstweekend in het theater in een aangepaste versie, want Ellen zingt ook kerstrepertoire.

 

Franse chansons, Duitse – & Kerstliederen

Het is al een tijdje geleden dat ik Ellen ten Damme heb gezien in het theater, Dit keer ben ik met mijn ouders op pad en voordat de voorstelling begint drinken we koffie en thee en eten we heerlijk appelgebak bij het grand café van het DeLaMar Theater. Dan gaan we naar de zaal. Het publiek lijkt op het eerste gezicht wat ouder, maar als je wat beter in de zaal kijkt, zit er zelfs een paar groepen met jongere bezoekers. Op het podium staan op verschillende verhogingen al instrumenten klaar en op de stellages aan de zijkant van het podium staat een aantal kerstbomen. Dit ziet er al goed uit!

Ellen begint met Franse chansons, zowel bekende Franse nummers als haar eigen muziek in een Franstalige versie, zoals Alles Draait en Als ik de koningin van Frankrijk was. Ondertussen rent ze op haar torenhoge hakken op een loopband. Indrukwekkend! Ze maakt veel contact met het publiek, in het Frans, welteverstaan. Een meneer op de voorste rij, Dick, krijgt de rest van de middag extra veel aandacht van haar. Ze brengt veel humor in haar show en regelmatig ligt het publiek in een deuk.

Na een prachtig intermezzo van het Magpie Orchestra en een kledingwissel (Ellen wisselt zeker vier keer van outfit) gaat ze verder in het Duits. Hier ken ik net wat minder nummers van, de nummers die ik wel ken zijn gemixt in een medley van vredesnummers; dat past wel bij de tijd van het jaar! In al die nummers hoor je goed wat een bereik Ellen heeft en dat ze zowel kleine Franse chansons als Amerika van Rammstein aan kan. Daarnaast speelt ze viool, gitaar, drums en piano en loopt ze ook nog op haar handen; wat een talent in één vrouw! Stiekem zou ik dat ook wel willen.

Zowel voor als na de pauze komen er kerstliederen aan bod; bij de open haard die door de Kerstman het podium op wordt gereden zingt ze traditionele kerstliederen als Stille Nacht, Heilige Nacht en De herdertjes lagen bij nachte. Dichter naar het einde van de show komt ook Last Christmas voorbij en het drummende konijntje dat ze mee heeft blijkt Flappie te zijn. Als dan ook nog All I want for Christmas vol enthousiasme wordt gespeeld en de zaal voluit mee zingt dan kun je er echt niet meer onderuit: het is Kerst! Na deze show ben ik er helemaal klaar voor.

 

Ben je uitgegeten en wil je nog wat doen op je vrije Tweede Kerstdag? Er zijn nog kaarten voor vanavond, 20:00 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Veel plezier!

 

credit
foto via de website van Ellen ten Damme

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *