Hij heeft wat van Bowie

Afgelopen weekend vond in Nederland het ‘rondreizende’ festival Cross Linx Festival plaats. Op het festival komt pop en klassieke muziek en alles wat daartussen zit, samen. Grote en (piep)kleine bands. Zaterdag was Cross Linx in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ (meer info over deze locatie volgt binnenkort, hier kun je alvast wat lezen). Ik zag daar Son Lux uit de VS en was onder de indruk. De band bestaat tegenwoordig uit drie muzikanten, alledrie getooid met een grote nerd bril (ze waren heus niet de enige). Je zou ze kunnen kennen van de soundtrack die ze componeerde voor de film The Disappearance of Eleanor Rigby (gezien in 2015).

Dit weekend had Son Lux naar eigen zeggen het mooiste uitzicht ooit vanaf een concertpodium. Vanuit de Kleine Zaal van het Muziekgebouw kijk je namelijk regelrecht uit op het IJ, met de lichtjes van de binnenstad en Centraal Station op links en die van de huisjes in Noord op rechts.

Muziekgebouw-Voorzijde

De recensent van 3voor12 vindt Son Lux ‘snaarstrak en heel urgent en [ze] komen zo ontzettend daadkrachtig over.’ Dat gevoel had ik ook, enorm! En waarom: door de mix van een kale popset – gitaar, drums & synths – in een warm en groots geluidsdecor waar de veelzijdige, zuivere en overtuigende stem van de zanger een groot aandeel in had. Ryan Lott, de zanger/frontman, doet me denken aan Bowie. Hij nodigde het publiek uit om later op de avond de finale met het Unlimited Orchestra bij te wonen. En wel hierom:

Holland Festival - AAA 'pop-art'In juni komt Son Lux weer naar Nederland voor een paar concerten tijdens het Holland Festival. Hun muziek wordt speciaal gearrangeerd voor het Koninklijk Concertgebouworkest en zal onder meer vertolkt worden door zangeres Claron McFadden. Binnenkort delen we op The Cultural Lifestyle onze tips voor het Holland Festival. Son Lux in de productie AAA ‘pop-art’ is er alvast eentje.

————–
credits:
foto: www.greatervenues.com
Son Lux
Cross-Linx
Leuke sampler met Cross Linx-artiesten
Muziekgebouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *