Een fijn weerzien met Triggerfinger

foto’s: Reinout Bos | bron: facebook.com/melkwegamsterdam

 

In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik vaker dezelfde paden bewandel op cultureel gebied. Om dat te doorbreken ging ik voor de verandering op ontdekkingstocht naar Stadsschouwburg Amsterdam en heb ik een hele mooie avond gehad. Maar je hoeft natuurlijk niet elke keer iets nieuws te ontdekken. Vanavond ben ik te vinden in de Melkweg bij een concert van Triggerfinger. Het is de zevende keer dat ik Triggerfinger live zie en ze hebben me nog nooit teleurgesteld, dus ik heb er heel veel zin in.

Het hagelt keihard en de straten zijn binnen de kortste keren wit bedekt. Het geeft een sprookjesachtig effect aan de Melkweg en de Stadsschouwburg. Ik ben met mijn broer en schoonzus en voordat we naar het concert gaan eten we wat in de buurt van het Leidseplein. We wilden eigenlijk naar de Koe maar helaas was dat al volgeboekt toen we vooraf probeerden te reserveren. Door de hagelbui is het nu overal extra druk binnen, maar gelukkig vinden we nog een goed plekje bij burgerbar B-Burger. We zitten te genieten van (zelf samengestelde) burgers en speciaal bier en plotseling blijkt de tijd wel erg snel verstreken. We hadden al verwacht dat we het voorprogramma zouden missen, maar ook de hoofdact missen is wel heel zonde. Dus haasten we ons naar de Melkweg en lopen we nét vanuit de garderobe de zaal in als het eerste nummer wordt ingezet. Het concert is uitverkocht; het is ontzettend druk en vol. Mijn broer en schoonzus zijn lang en blijven in de buurt van de bar zodat ze niet in het zicht van andere mensen staan. Ik word daar echter continu platgedrukt door mensen die een drankje willen halen en kan me daardoor minder op de muziek focussen. Ik verkas daarom naar voren, waar wonderbaarlijk genoeg veel meer ruimte is dan achterin.

Sinds Ruben Block, Mario Goossens en Mr. Paul een hit hadden met I follow rivers zijn er weinig mensen die hen niet kennen. De mensen om mij heen kennen echter zeker niet alleen de cover van Lykke Li; ze dansen en zingen elk nummer mee. Dat vind ik heel leuk aan Triggerfinger; het is rock, maar ook heel erg dansbaar. Ik zie vanavond voor het eerst dat ze gebruik maken van een extra gitarist. Dat is wel nodig, want op de nieuwste cd Colossus worden ook nummers met twee bassen en een gitaar gespeeld. Bij een aantal nummers sluit daarnaast ook nog een toetsenist aan en ik begrijp van Ruben dat dit Mitchell Froom is, de producer van het laatste album. De set van vanavond is een fijne mix van oude en nieuwe nummers. Wanneer je vaker naar een concert van één artiest gaat zit er soms wat (fijne) voorspelbaarheid in. Bij Triggerfinger is dat voor mij de drumsolo van Mario; je weet dat ‘ie komt en dat het goed zal zijn.

De heren zijn al in kerstsfeer, lijkt het. Zoals gewoonlijk dragen zij mooie pakken. Ruben heeft zich deze keer in een glanzend blauw pak gehesen met een rood overhemd dat afgewerkt is met glitters. Zijn gitaarband in schitterend goud is helemaal in stijl. Het doek achter de band is kleurrijk en abstract. Eenzelfde soort tekening komt op de bass drum van Mario terug. De lichtshow met vooral veel roodtinten maakt het helemaal af.

Voor mijn gevoel is het al vrij snel afgelopen, maar gelukkig niet voor lang want er worden maar liefst twee toegiften gegeven. Ze spelen I follow rivers niet, maar wel een andere cover; Man down van Rihanna. Dit stevigere nummer past naar mijn idee ook beter bij de rest van de set. Ik heb dit nummer nog nooit tijdens een concert gehoord dus ik ben extra blij dat ze dit spelen. Daarna, bij Let it Ride, ontstaat er zowaar nog een kleine (mosh) pit vlak voor het podium.

Na afloop van het concert is er een signeersessie. De mannen, voornamelijk Ruben en Mario, nemen ruim de tijd voor een praatje, een foto, gekke bekken en handtekeningen. Van tevoren bespraken mijn broer, schoonzus en ik dat het leuk is om eens naar een andere band te gaan in plaats van nog een keer naar Triggerfinger. Nu het afgelopen is, denk ik: wanneer gaan we weer? We lopen naar Biercafé de Zotte om nog even te proosten op deze mooie avond.

 

Triggerfinger speelt in februari nog in Nijmegen, Utrecht, Tilburg en Groningen. Er zijn nog tickets!

 

credit
Foto’s: Reinout Bos / bron: facebook.com/melkwegamsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *