My Cultural Lifestyle – Shelley

In de rubriek My Cultural Lifestyle vertellen cultuuromnivoren over hun liefde voor kunst, hun favoriete culturele plekken en hun ultieme tips. Kortom: ze vertellen over hun cultural lifestyle. Deze week onze blogger Shelley

 

“Al zolang ik me kan herinneren speelt theater een belangrijke rol in mijn leven. Als kind bezocht ik met school en mijn ouders regelmatig het theater, en op mijn 11e (toen ik stopte met blokfluitlessen) ben ik zelf gaan spelen. Muziektheater, musical en jazzballet waren mijn grootste hobby’s. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat ik na het VWO theater-, film- en televisiewetenschappen ging studeren. Hier kwam mijn liefde voor theater echt tot zijn recht. Ik leerde op een andere manier naar theater kijken, zag veel verschillende stukken en genoot bovenal heel erg van de studie en de voorstellingen. Tijdens mijn master cultuur- en literatuurwetenschappen verdiepte ik me ook in andere vormen van cultuur, maar theater bleek toch echt mijn grootste passie te zijn.

En die passie is iedere dag zichtbaar in mijn culturele levensstijl. Ik bezoek veel voorstellingen, de ene keer een musical en dan weer een theatermarathon die 10 uur duurt. En die variatie is een van de redenen waarom ik zo van theater houd. Er zijn zoveel verschillende vormen die je kunt bezoeken, er is altijd wel iets nieuws te zien en te ontdekken. Mijn favoriete voorstelling is Angels in America. Deze voorstelling heb ik nu drie keer gezien (van Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool en in Pathé via National Theatre Live) en iedere keer weer ben ik onder de indruk van het indrukwekkende en meeslepende verhaal. Mijn meest bijzondere theaterervaring had ik in Carré. Hier zag ik Borgen, een 10 uur durende theatermarathon die steengoed in elkaar zat. Bingewatchen in het theater, heerlijk! Carré is ook mijn favoriete theater. Niet alleen ligt Carré op een prachtige plek aan de Amstel, ook vind ik de authentieke sfeer en de uitstraling van het theater heerlijk. Inmiddels ben ik verhuisd, maar voorheen ging ik tijdens het hardlopen expres langs Carré om even een glimp van deze sfeer op te kunnen vangen. Al haalt dit het natuurlijk niet bij het moment waarop je in het theater zit, de lichten uitgaan en de voorstelling begint. Want dat is voor mij keer op keer een momentje van geluk.”

 

 

credits
Foto’s Shelley © The Cultural Lifestyle, foto Laura Reijnders

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *