My Cultural Lifestyle – Sara

In de rubriek My Cultural Lifestyle vertellen cultuuromnivoren over hun liefde voor kunst, hun favoriete culturele plekken en hun ultieme tips. Kortom: ze vertellen over hun cultural lifestyle. Deze week: onze eigen Sara

 

“Al mijn hele leven lang ga ik met mijn ouders en zusje naar musea, theaters en bioscopen. De eerste keer dat ik in Carré was, staat mij nog helder voor de geest en ook de kinderexposities in het Tropenmuseum vond ik altijd een feestje om naar toe te gaan. Naast het bezoeken van culturele instellingen kon ik niet wachten om zelf op het podium te staan. Dus heb ik van mijn achtste tot mijn achttiende met veel plezier lessen gevolgd bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend. Het was dan ook een logische keuze om na de middelbare school een studie te kiezen die het culturele veld onder de loep neemt. Dit mondt logischerwijs uit in werk binnen de culturele sector. Ik begeef mij dan ook in het hart van de Amsterdamse culturele sector en ik geniet daarvan met volle teugen. Wel merk ik, nu ik in de culturele sector werk, dat ik snel last krijg van beroepsdeformatie. Na werktijd kan ik niet altijd de energie opbrengen om een film te pakken, een museum in te rennen of een theatervoorstelling bij te wonen. Maar op het moment dat ik het wel doe, ben ik al superblij op het moment dat ik een theater binnenloop.

Mijn tip: ga met een vriend, vriendin, kennis of je buurman (die niet in de culturele sector werkt) en laat diegene kiezen waar je naar toe gaat. Dan kom je op plekken waar je uit jezelf niet snel naartoe gaat. Ik ben zelf groot fan van mijn oude werkplek De Hortus. Jarenlang stond ik met liefde achter de bar of rende ik met volle dienbladen over het terras. Maar wat een waanzinnig mooie plek in het hart van Amsterdam is dit. Bijna 400 jaar geleden was dit het kerkhof van Amsterdam. Door de menselijke resten is de grond hier supervruchtbaar en zie je planten die er al honderden jaren staan. Ik ga er graag naartoe om even aan de onrust van de stad te ontsnappen. Ik loop een rondje door de vlinderkas of ga met een boek op een bankje zitten. In de Oranjerie serveren ze koffie van het soort plant dat in de tuin te zien is. Het fijnste moment om in De Hortus te zijn is het moment dat de zon laag aan de lucht staat (vlak voor hij ondergaat) en alle planten en bomen omhuld worden door een goudkleurig randje.”

 

 

credit

Foto’s Sara © The Cultural Lifestyle, foto Laura Reijnders

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *