My Cultural Lifestyle – Nelleke

Hee Nelleke, wat is jouw cultural lifestyle?

“Zo, dat is een lastige vraag! Mijn cultural lifestyle bestaat vooral uit het bezoeken van musea, dansvoorstellingen en concerten. Ik probeer me daar niet tot te beperken, maar het zijn wel de drie pijlers van mijn culturele leven. Maar ik houd ook van (boeken) lezen, boekwinkels en bibliotheken, zwerven door (on)bekende steden en steeds nieuwe dingen ontdekken, naar de bioscoop gaan… Er is zoveel leuks!
Mijn ouders namen mijn broer en mij al van jongs af aan mee naar musea; van de Bataviawerf en het Museum van de Twintigste Eeuw tot oorlogsmusea, kastelen en paleizen. We zijn ook wel eens naar Het Zondagochtend Concert geweest in Het Concertgebouw. Ik vind het heel leuk dat we zowel kinderexposities als ‘gewone’ tentoonstellingen bezochten. Het is de basis geweest voor mijn liefde voor kunst en cultuur. Vanaf het moment dat mijn broer bassist werd in diverse bandjes kwam ik ook steeds vaker in poppodia, zoals in Poppodium Underground in Lelystad. Nu hij met zijn band Frontstreet steeds bekender wordt, worden de podia ook groter. Heel tof om te zien. Afgelopen tijd heb ik daarnaast ook concerten van Triggerfinger, Wende Snijders, Nana Adjoa, Spinvis, FooFighters, Green Day bijgewoond en allerlei artiesten gezien op festivals.
Eén van mijn favoriete musea is de Kunsthal in Rotterdam, daar is altijd wel een mooie tentoonstelling te zien. Voor schilderkunst, en dan vooral Vermeer, is het altijd goed toeven in het Mauritshuis. Een paar weken geleden nog bijvoorbeeld, toen er een lezing was over het onderzoek dat zij deden naar Het meisje met de parel. Voor dans ga ik het liefst naar Het Nationale Ballet, voor klassiek ballet of juist voor de toffe combinatie van dansstijlen bij de Junior Company met ISH. Hun Narnia vond ik te gek en ik hoop binnenkort Grimm te bezoeken, maar ook Dutch Doubles van het ‘grote’ ballet staat nog op mijn lijstje. De vetste dansvoorstelling die ik ooit gezien heb was Insane in the Brain van het Zweedse Bounce. De mix van allerlei soorten dans op hele verrassende muziek, de lichteffecten.. Die show zou ik echt graag nog eens willen zien.
Er is zóveel de moeite waard, ik vind het zonde me te beperken. Juist de mix van al deze soorten cultuur vormen mijn cultural lifestyle.”

 

 

credits
Foto’s Nelleke © The Cultural Lifestyle, foto Laura Reijnders

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *