Sterrenregen

Terug in november, toen het nog 2016 was, Obama nog president en Felix in de Steigers nog open was, gingen Nicole en ik samen naar de 4 Sterren: De Recensieshow. Ik had gelijk ja gezegd toen Nicole vroeg of ik zin had om mee te gaan en twee minuten later hadden we kaartjes gekocht. Soms zit je in een periode dat je veel te weinig ‘uit’ gaat. Steeds een beetje verkouden, steeds een beetje regen, steeds een beetje moe, allemaal redenen om voor de fleecedeken thuis te kiezen in plaats van een vreemde stoel in de stad. Suf, want als ik wél naar iets leuks ga, krijg ik daar meestal juist veel meer energie van terug. Dat weet mijn beetje vermoeide, beetje verkouden zelf best, maar soms heb je een uitnodiging nodig om dat ook daadwerkelijk te doen.

En dus trokken we twee weken later door de stortregen naar Felix Meritis. Voorafgaand aan de barre tocht aten we bij mij thuis en hadden we het kort over waar we vanavond eigenlijk heen gingen. We hadden het zo abrupt geboekt dat we eigenlijk niet precies wisten wat het was. Nicole had het aangeraden gekregen van een oud-collega van ons die nu bij Felix werkt en ik had er ook iets van voorbij zien komen op Facebook. Waarom ik het dacht, weet ik eigenlijk zelf ook niet meer, maar ik was in de veronderstelling dat we naar een soort van debatavond gingen over het (on)nut van recensies en sterren in het specifiek. Leuk bedacht, Lisa, maar zo serieus was het (gelukkig!) helemaal niet. 4 ‘sterren’, Marc-Marie Huijbregts, Paulien Cornelisse, Aaf Brandt Corstius en Sinan Can recenseerden gedurende de avond zelf verschillende onderwerpen, begeleid door Daphne Bunskoek. Van low culture – het Sexmuseum en het Torture Museum – tot high brow met het boek Juliana, vorstin in een mannenwereld, er werd van alles besproken en uiteindelijk voorzien van een cijfer. Diepgravend was het niet, vermakelijk zeker wel. Marc-Marie, Paulien en Aaf behoren tot het vaste panel en vullen elkaar goed aan. De recensies zijn overtuigend en eerlijk. Bovendien is er prachtige muziek van Lady Dandelion (wiens zangeres Kirsten Berkx vlak erna succesvol aan The Voice meedeed). En zo hebben we voor een zacht prijsje (inclusief drankje) een hele gezellige avond gehad. Ook heel fijn: toen we naar huis fietsten, was het opgehouden met regenen.

Inmiddels is Felix gesloten voor verbouwing en is 4 Sterren verplaatst naar het Compagnietheater, ook een hele fijne plek. Zeker de moeite waard om onder die fleecedeken vandaan de kruipen en de stad in te fietsen.

 

De eerstvolgende editie van 4 Sterren: De Recensieshow is zondag 4 maart om 16:00 in het Compagnietheater. Op 7 mei vindt het programma opnieuw plaats. Actuele informatie over het programma vind je op compagnietheater.nl. Lees hier onze eettips in de buurt!

 

credits

Foto via felixmeritis.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *