Fashionweek slaat Spijkers op de kop

Een bezoek aan Amsterdam Fashionweek begint thuis voor de kledingkast. Ik ben eerder alleen bij zomeredities geweest en de kou maakt de kledingkeuze lastiger. Mooie zomerjurkjes en pumps zat, maar die zijn niet echt winterproof. Aangezien mijn vriendin en ik zo Hollands als maar zijn kan, gaan wij gewoon op de fiets naar de Gashouder van de Westergasfabriek. Dus moet de outfit naast 1) stijlvol ook 2) warm en 3) fietsproof zijn. Ik kies uiteindelijk voor een donkerblauwe kokerrok met krijtstreep tot net boven mijn enkels, met een donkerblauwe top en een wit colbert. De rok is gecombineerd met drie panty’s: warm genoeg, maar eigenlijk totaal niet handig met fietsen. Maar ach, aan 2 van de 3 criteria voldoen is ook best netjes.

Aangekomen op de hoofdlocatie, kijken we wat rond in de lounge waar genoeg te beleven is. De gastenlijst was gigantisch, maar je kon ook gewoon een kaartje kopen. Superleuk om naast BN’ers en moderedacteuren ook moeders met tienerdochters rond te zien lopen. Iedereen bekijkt elkaars outfit onder het genot van een cocktail en een hapje eten. Met een VR-bril op waan je je front row bij de shows van Future Generation, bij Goldwell kun je je haar en make-up laten doen en je kunt een kijkje nemen in de expositie van mode-illustraties van Sjoukje Bierma.

De spanning voor de show van ontwerpduo Spijkers en Spijkers wordt opgebouwd, na een half uur wachten mogen we de Gashouder binnentreden en kijken we onze ogen uit. Mensen in de mooiste kleren zoeken hun plekje. De imposante Gashouder blijft een bijzondere setting. Als het eerste model opkomt, denk ik: dit is toch wel gaaf!

Hoewel de naam Spijkers en Spijkers anders doet vermoeden, lanceerden de zusjes Truus en Riet Spijkers tijdens deze Amsterdam Fashion Week hun allereerste denimlijn. De collectie bestaat uit 25 items en de modellen tonen deze met een basic T-shirt met een letter erop. Samen vormen de letters de zin: FIT IN OR STAND OUT. Naast de spijkerbroeken tonen ze ook de nieuwe collectie van SIS, het label voor een groter publiek, bestaande uit vrolijke, vrouwelijke, draagbare jurkjes.

De fashionshow gaat veel te snel voorbij en we zijn blij verrast als er nog een surprise act komt. Timor Steffens en zijn crew starten een feestje met dansers, acrobaten, ballonnen en drankjes. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te feesten. We kijken elkaar even twijfelend aan, maar stappen dan toch als een van de eersten de vloer op. Wij zijn altijd wel in voor een dansje en een drankje. We vullen onze glazen nog een keer bij met gratis champagne (altijd goed) en bewonderen de modellen nog even van dichtbij. Zij hebben hun hakken inmiddels uitgegooid en dansen lekker op blote voeten mee.

Het feestje gaat verder in de lounge waar DJ Sunny heerlijke R&B hits draait. Blijer kun je mij niet maken. En dus bestellen we nog een drankje en dansen tot middernacht en dan is ook het feestje afgelopen. We pakken de fiets en nemen nog een drankje in stijl bij 5&33 waar we napraten over de geshowde kleding op de catwalk en die van de bezoekers. We hebben ook eindelijk tijd om de goodiebag die we kregen te bekijken. De surprise act van Timor Steffens blijkt een promotiestunt te zijn voor het feest Dillih op 4 maart in de RAI. Met onder anderen Christinia Millian, Kriss Kross Amsterdam, Sunnery James & Ryan Marciano en Broederliefde. Wij blokken 4 maart in de agenda. Wat zal ik aantrekken?

 

credits
Foto’s modeshow: Team Peter Stigter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *