Dwalen, feesten, rolschaatsen

De Museumnacht is een jaarlijks evenement in Amsterdam. In deze blog zitten links naar het programma van 2016, maar de how-to-Museumnachttips gelden natuurlijk voor ieder jaar!

 

Aanstaande zaterdag is de Museumnacht weer in Amsterdam! Zodra de deuren van de musea voor de dagjesmensen sluiten, hebben de medewerkers van het museum ongeveer een uur om het museum nachtklaar te maken. Voor sommigen betekent dat opruimen en wat eten. Anderen zullen als een malle een gewone zaal moeten ombouwen tot een feesttent of alles snel klaarzetten voor een workshop. Een ticket kost € 19,95 en daarmee kun je tot na middernacht terecht in meer dan 50 Amsterdamse musea en locaties waar meer dan 250 activiteiten worden georganiseerd. Het aanbod is gigantisch, de stad groot, en de nacht is onvoorspelbaar. We adviseren je graag hoe jij de ultieme museumnacht ervaart.

 

1. Bedenk waar je naartoe wil

Op de website van Museumnacht kun je je eigen programma samenstellen door heel makkelijk je favorieten bij elkaar te zetten in Mijn Nacht – via musea, of via categorieën. En als je met Facebook inlogt, kun je ook zien waar je Facebookvrienden heengaan. Op de site staan ook routes van de Museumnachtcuratoren. Wij kijken o.a. heel erg uit naar: de rolschaatstour over het Oosterdok, het ontvangstcomité van Zina Platform in het Van Eesterenmuseum en de tentoonstelling van fotograaf Piet Oosterbeek die de foto’s voor de campagne van Museumnacht maakte. Maar er zijn nog zóveel meer toffe dingen te beleven.

 

2. Vergeet waar je naartoe wilde

En kijk waar de avond je brengt. Het programma zit stampvol met spannende evenementen. Het lukt je sowieso niet om daar allemaal naartoe te gaan. Het is prima om ineens heel lang te blijven op die plek waar je eigenlijk heel snel naartoe wilde of om onverwachts aan te sluiten bij vrienden.

 

3. Pak de fiets

Natuurlijk kan je ook gewoon met het OV of een Uber en er zijn gratis pendelbus naar Zuidoost, maar met de fiets ben je duizendmaal flexibeler én sneller.

 

4. Gebruik fietslampjesmuseumnacht-kaho-to-the-cultural-lifestyle

Het is weer controletijd. Meestal controleert de politie in november extra veel op fietsers zonder licht. Bij Glowping in NEMO kan je je eigen fiets doen oplichten. Hoef je je gelijk geen zorgen meer te maken over een boete. Bovendien is het veiliger. Ook niet onbelangrijk.

 

5. Draag je party-outfit, maar ook een warme trui

Want het is koud buiten. En het regent misschien een beetje. Dat neemt niet weg dat jij er fabulous uit kan zien. Grote truien zijn helemaal in de mode en matchen prachtig bij het gemiddelde museuminterieur. Als het tijd is voor dat stomende feestje heb je hem binnen no-time uitgetrokken en trek je zo de dansvloer op. Inspiratie voor je kledingkast doe je natuurlijk op in Tassenmuseum Hendrikje, maar bijvoorbeeld ook in Huize Frankendael waar een hele gave modeshow wordt gehouden.

 

6. Neem een emergency snack mee

De avond is lang. Zorg ervoor dat je genoeg energie binnenkrijgt. Er zijn ontzettend veel plekken waar je heel erg lekker kan eten tijdens de Museumnacht, dus dit laatste puntje lijkt misschien een beetje overbodig. Maar als je de gigantische rij voor de edamame, een hartige chocobite, of een hemels hapje ziet en inmiddels sterft van de honger, kan dat koekje/die mueslireep/het worstenbroodje in je tas nooit kwaad. Met een beetje geluk heb je hem helemaal niet nodig en kan je hem bewaren totdat je ’s nachts moe maar voldaan in je bedje kruipt en nog behoefte hebt aan een late-night snack.

Er zijn nog kaarten beschikbaar die je hier kan kopen. Zin om met ons mee te gaan? Fantastisch! Stuur ons een privéberichtje op Facebook en we nemen contact met je op!

Tot zaterdag!


Museumnacht is:
57 musea

250+ activiteiten
Gratis pendelbussen tussen het Museumplein en Amsterdam Zuidoost
Korting op afterparty’s
1 gratis herhaalbezoek t/m 31 december 2016
€ 19,95

 

Credits:
Campagnebeeld: Piet Oosterbeek

Modefoto: Kaho To

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *