Wie Is De Mol? verdenkingen finale

De afgelopen tijd heeft een groot deel van het TCL-team elke week gekeken naar Wie Is De Mol? In de app zetten we iedere week onze punten weer in. We zijn veel punten kwijtgeraakt aan Loes, Stine en Simone. Maar nu is het toch echt kiezen tussen die laatste drie finalisten. Wie is de Mol? Ruben, Jan of Olcay?

 

Waarom de meesten van ons verwachten dat Ruben de Mol is

* Olcay en Jan zitten beiden op Ruben. Zij maken Ruben natuurlijk bijna elk moment van de dag mee en zullen ongetwijfeld meer weten dan wij als kijkers. Als twee mensen (of eigenlijk vier, met Simone en Stine erbij) zo overtuigd zijn dat één in hun midden de Mol is, dan zal dat toch ook wel zo zijn?

* Ruben is altijd onhandig aan het doen, een ideale dekmantel om lekker te mollen. Afgelopen week weer; hij laat puzzelstukjes vallen en weet niet hoe hij de motorkap van de Lada open moet doen (wat ik overigens zelf als niet-auto-bezitter ook echt niet zou weten, maar dat terzijde). In voorgaande afleveringen vergat hij ook wat pakjes in de goede coupé te zetten en was hij verbazingwekkend slecht in alle muziekopdrachten, terwijl dat toch echt zijn ding zou moeten zijn.

* Ruben heeft vaak fijne sleutelposities gehad waar hij goed kon mollen. In de hotelopdracht heeft hij lang in z’n eentje rond kunnen lopen terwijl de andere kandidaten nog opgesloten zaten en hij mocht bij de Chaos-opdracht de keuze maken welke kandidaat wat naar de finish kon brengen.

* Maar waarom we twijfelen: de programmamakers maken Ruben wel érg verdacht. We zien dat veel kandidaten hem steeds beschuldigen en zien hem constant fouten maken. Ligt het er te dik bovenop? Is Ruben niet de Mol, maar slechts de MontageMol?

 

Waarom we hopen (nee toch denken) dat Jan de Mol is

* Jan is de mega-fanatieke kandidaat die barst van het enthousiasme. In de eerste paar afleveringen was hij alleen maar aan het charmeren. De perfecte manier om leuk gevonden te worden en níet verdacht. Maar als je zo leuk wordt gevonden krijg je natuurlijk ook van alles gemakkelijk voor elkaar en kijken mensen zo over je fouten heen.

* Want fouten heeft hij zeker gemaakt. Als we even terugrekenen heeft Jan het minste geld voor de pot verdiend. En laat follow the money nou altijd een van de beste tactieken zijn om de Mol te ontmaskeren.

* In de afgelopen aflevering deelt Jan alle verdachte acties van Ruben direct met Olcay. Waarom zou hij dat doen? In deze fase van het spel ga je toch niet alle informatie met je maatje meer delen? Je wil toch winnen? Of is hij zelf de Mol en maakt hij Ruben verdacht om zelf niet in the picture te komen?

* Bij de treinopdracht in aflevering 7 maakt Jan er een enorm zooitje van in zijn coupé. Zul je straks zien dat onder die berg dozen nog een aantal doosjes met een verkeerde kleur hebben gezeten.

* In aflevering 8 wil Jan absoluut niet zijn vragenlijst met Olcay delen. Maar stelt hij voor dat Olcay gaat mollen tijdens de raft opdracht om Simone op het verkeerde been te zetten. Als Jan de Mol is en op deze manier Olcay voor zijn karretje aan het spannen is, zouden we dat echt een geniale molactie vinden.

* In diezelfde raft opdracht duikt Jan het water in om kokers te pakken. Dat lijkt een actie van een fanatieke kandidaat, maar hij bleef lang in het water en moest uiteindelijk op de boot geholpen worden. Wat zouden de kandidaten allemaal gemist hebben terwijl ze Jan ‘aan het redden’ waren? Wat dit een goede afleidingsmanouvre van de Mol?

 

Waarom we hopen dat Olcay de Mol is

* Hoe tof zou het zijn als de Mol in de finale niet ontmaskerd is?! We hopen allemaal dat Olcay de Mol is en we haar dus echt Molcay kunnen noemen. En dat zou ook nog eens best zo kunnen zijn..

* In de finale-aflevering is Olcay ineens heel verdacht aan het doen. Ze doet zich fanatiek voor maar bij de allerlaatste opdracht gaat ze niet voor het geld en loopt zij op haar dooie gemakje naar de test. Als je in de finale staat wil je toch winnen? Waarom ren je niet als een malle naar die test zodat je die zo snel mogelijk kan maken? Is dat omdat ze de Mol is en de test niet hoeft te maken?

* Olcay maakte in het begin van het spel zulke obvious molacties dat het er te dik bovenop lag en ze de ultieme fanatieke kandidaat leek. Maar wat als die molacties wel echt waren? Wat als Olcay gewoon enorm veel lef heeft? Ze vertraagt veel als ze ‘vergeet’ geld om te wisselen op de markt, even naar de wc moet tijdens het zandgraven en heel hard een trap oploopt omdat daar vast nog een aanwijzing ligt wat niet zo blijkt te zijn.

* Het zou echt fantastisch zijn als Olcay de Mol is en ze dat kenbaar heeft gemaakt in de Car-aoke opdracht door “Hello, it’s me” te zingen.

 

 

credit
Beeld: still aflevering 9 Wie Is De Mol?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *