Wie is de Mol? Afl. #3

Laura kijkt al sinds het eerste seizoen naar Wie is de Mol. Toen het nog niet met bekende Nederlanders was, en de kandidaten nog niet doorhadden dat het ook voor de niet-mollen slim was om de opdrachten te saboteren en zo verdacht over te komen op de mede-kandidaten. Het ene seizoen keek ze fanatieker dan het andere. Maar sinds seizoen 2015 zit ze er vól in. Want – beste reden ever – Chris Zegers deed toen mee en het programma bracht een app uit waarmee je samen met je vrienden/familie de jacht op de mol kon openen. 

 

We zitten alweer in de derde week van theorieën smeden over Wie is de Mol? Afgelopen zaterdag zat ik er weer helemaal klaar voor; NPO 1, volume omhoog, pen en papier bij de hand en de punten in de Wie is de Mol? App ingezet. Ik speel dit jaar in twee poules; mijn gebruikelijke familiepoule en een met mijn – om Jochem te citeren – mollega’s, in mijn geval zijn dat mijn collega molloten op mijn werk.

Maandagochtend in de trein naar m’n werk zoek ik naarstig naar recaps die mijn theorieën over Jeroen, Jochem en/of Thomas bevestigen. Martine de Jong (van blog 10e.nl en later voor De Volkskrant) schrijft dit jaar niet meer over Wie is de Mol, en ook mis ik de wekelijkse gesprekken tussen Frank Huiskamp en Peter Zantingh voor NRC Handelsblad.
Zouden ze het programma niet meer interessant vinden na de flater van vorig jaar? Toen wisten we immers massaal al na aflevering 2 dat Klaas de mol was. Alhoewel.. weten, weten, #nietsiswathetlijkt dus bleven we onze punten spreiden en hadden net zo goed theorieën over Taeke en Tim, waardoor het toch nog een klein beetje spannend bleef.

Maar goed, het is inmiddels 2017, nieuwe ronde, nieuwe kansen en alle deelnemers lijken weer even verdacht. Behalve Imanuelle dan, die is zó fanatiek, zij kan niet de mol zijn, toch?

 

Maar wie is het dan wel?

Ik zit sinds aflevering 1 al op Thomas. Ook in de derde aflevering zet hij zichzelf weer op fijne sleutelposities; als laatste in de estafetterace in de duinen op een plek waar hij niet te zien is door Diederik, hij maakte de vlakken op het zand waarvan de helft later verdwenen zijn door de zee en hij zit in de eerste auto in Portland City, “oeps, te snel afgeslagen, nou zijn we iedereen kwijt”, ja ja. Maar als Thomas de mol is, waarom, WAAROM zou hij dan zijn vragenlijst printen en meenemen? Waarom doe je dat überhaupt? Misschien om nog na te lezen welke vragen er gesteld zijn zodat je de antwoorden op die vragen kan achterhalen van je medekandidaten. Maar dat zou je dus alleen als kandidaat doen, als mol heb je daar niks aan. Thomas zet ik dus maar weer op m’n kandidatenlijstje. Alhoewel, misschien toch nog op de schaduwmollenlijst, want zou hij dit alles doen om niet verdacht te worden?

Jeroen dan, ook al sinds het eerste moment een verdachte voor mij. Hoe kan hij bijvoorbeeld de test van aflevering 2 zijn doorgekomen nadat hij 24 uur niet bij de groep is geweest en kamergenoot was van Sanne die niets over de opdrachten zou vertellen? En waarom wil hij de enveloppen in de auto niet alvast openmaken, zoals Sigrid voorstelt? Daar zullen ze vast waardevolle informatie uit hebben kunnen halen. Maar verder is Jeroen eigenlijk niet zo sterk aanwezig, ook verdacht toch?

Maar bovenaan m’n verdachtenlijstje staat momenteel Jochem. Hij doet zich zo knullig voor; rommelen met de portofoon, onhandig met links en rechts, “oh, volgens mij toch verkeerd geteld met de halve briefjes”. Maar is hij eigenlijk wel zo onhandig of is het spel?

Landelijk zitten trouwens de meeste mensen op Diederik. Het blijkt dat hij wel erg goed kan liegen na zijn tranentrekkende beververhaal van vorige week. En hij draagt inderdaad elke aflevering een T-shirt met verwijzingen naar de mol erop. Maar maakt dat hem een mol?

Oh, en dan nog over de mogelijke hints in het programma; Art houdt bij het falen van de auto-opdracht een boek omhoog met de titel Miss Mole, doelt dat erop dat de mol een vrouw is dit jaar? Sigrid? Maar ook worden er in het programma veel verwijzingen gemaakt naar tweetallen (twee eendjes, twee dezelfde cijfers en dubbele symbolen). En laten nou net Jochem en Jeroen het sterrenbeeld Tweeling hebben, maar ook de naam Thomas betekent ‘tweeling’, én Thomas postte deze week een vreemde foto op Instagram waarop hij TWEE keer te zien is! … zucht – wat zou Chris Zegers hier allemaal van vinden? Ik kan niet wachten tot a.s. zaterdag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *