Recap Wie Is De Mol? afl. 8

De avonturen van de behaarde satéprikker en de aftocht van de Mol

Noem mij een aansteller, maar ik kon deze blog bijna niet schrijven. Mijn Mol is er namelijk uit. Die leuke en malle Simone Weimans moest het programma verlaten. Haar rode vest verraadde wellicht de uitkomst van de test al en toch schrok ik mij — laat ik dit nou eens netjes en damesachtig verwoorden — ‘het dinges’. In de appgroep met mijn blog-vriendinnen van TCL heb ik wat andere terminologieën de revue laten passeren.

Dan de aflevering. Die begon weer met een prachtige opdracht waarbij er een stukje van de Georgische cultuur belicht werd.
De kandidaten moeten langs verschillende Georgische zangkoren om te onderzoeken welke koren dezelfde liederen zingen. In sommige koren zingen kinderen, in andere (oudere) mannen, allemaal prachtig gekleed in lokale klederdracht. De duo’s zijn Simone en Ruben en Jan en Olcay. Dat Jan en Olcay een goed team waren, was voor mij logisch, aangezien (naar mijn idee) de Mol niet in hun midden was. Zij pakken het dan ook goed aan door een zin uit het liedje fonetisch mee te zingen en te toetsen bij de andere koren. Hierdoor hebben zij binnen no time vier van de zeven koren goed gecombineerd. Drie liederen blijven over. Ruben en Simone combineren nog twee koren en er wordt besloten dat koor nummer vijf uniek is en op zichzelf staat. Jan en Olcay zijn beiden zo fanatiek dat ik hen niet verdenk. De enige verdachte streek van de dame in die opdracht gebeurt in de afronding. Met z’n vieren staan ze te overleggen of koor vijf los is of er een groepje van drie zou moeten zijn. Olcay vindt dat ze koor vijf dan maar op de gok ergens bij moeten plaatsen. Als ze dit hadden gedaan was er 250 euro per fout antwoord minder geld in de pot gekomen. Door lied vijf los te plaatsen hebben ze het volledige bedrag in deze opdracht verdiend. Dit maakt Olcay eigenlijk de enige die echt actief haar best heeft gedaan om er voor te zorgen dat er minder geld in de pot komt. Ruben en Simone waren erg terughoudend. Voor Ruben opvallend omdat hij muzikant is en van Simone vond ik dat natuurlijk niet gek, want zij was tenslotte de Mol, toch?

 

Car-aoke

De tweede opdracht was te gek. Ik stel voor dat als er een The Cultural Lifestyle-teamuitje moet komen dat wij ergens op een parkeerplaats met huurauto’s dit gaan doen en dat we pas stoppen als we van iedereen de hele spotify-playlist hebben na ‘gecar-aookt’. Lezen jullie mee meiden?
Het idee was heel simpel, er stonden vier auto’s met de neuzen naar elkaar toe. In elke auto zat een deelnemer met een playlistje van tien nummers. De deelnemers in de andere auto’s moesten raden welk nummer er werd uitgebeeld/geplaybackt/gezongen. Er werden ook nog eens tuinslangen aangezet zodat de ruitenwissers aan moesten en de deelnemers bijna niets konden zien. Waar mevrouw Gulsen eerst nog riep dat ze niet mee wilde doen omdat ze niet voor gek wilde staan, zat ze binnen twee minuten een potje fanatiek te wezen in haar auto met een briljante Michael Jackson-vertolking. Ook Simone, de serieuze nieuwslezeres, liet zich gaan en genoot met volle teugen. Naar verwachting was natuurlijk ook Jan fanatiek en grappig als altijd. Alleen muzikant Ruben liet het, in wederom een muziek gerelateerde opdracht, erg afweten. Hij wist niet welke nummers Simone uitbeeldde en was vervelend traag van begrip.
Tijdens het schrijven van deze blog bedenk ik mij ineens dat er, naast Ruben, nog een andere mol-optie is. Olcay wilde Hello van Adele uitbeelden. De eerste regel tekst van dat nummer is “Hello, it’s me”. Zou dit een geheime aanwijzing zijn dat MOLcay dan toch degene is die al die tijd het spel loopt te verstieren? Ze herkende Ik Verscheurde Je Foto ook niet. Nu moet ik oppassen dat ik niet ineens een Olcay-tunnel in ga. Want ook Simone raadde heel weinig nummers. Ligt het ‘probleem’ dan bij haar of beeldt onze Pianoman Ruben die nummers gewoon bedroevend slecht uit? Al met al zijn Jan en Olcay verantwoordelijk voor het meeste geld in de pot. Wederom zorgt team Siem-Ruub ervoor dat zij bijna niks binnen brengen.

 

Mollende MOLcay?

Tussen opdracht twee en drie in, bespreken Jan en Olcay wat de beste tactiek is om samen de finale te halen. Olcay wil de vragenlijsten die zij voorafgaand aan het programma moesten invullen, uitwisselen. Op die manier, stelt zij, kunnen zowel zij als Jan herkennen wat zij hebben ingevuld en zijn er nog maar twee antwoordmogelijkheden over om uit te kiezen per testvraag. Voor een Mol best tricky om zomaar alle antwoorden op de testvragen weg te geven aan een kandidaat. Jan doet dan ook een tegenvoorstel, hij wil dat Olcay zich bij de volgende test meer verdacht maakt door geen geld in de pot te brengen. In de hoop zo Simone op de valreep nog op een dwaalspoor te brengen.

In opdracht drie raften de kandidaten over een snelstromende rivier. Op de route staan borden met combinaties van kleuren en vlaggen. Elke keer staat er de naam van een deelnemer bij die deze combi moet onthouden. In het volgende deel van het parcours staan daadwerkelijk deze vlaggen en kleuren opgesteld en moeten de deelnemers de kokers van de gespannen lijnen boven de rivier afhalen. De deelnemers zijn bij deze opdracht gehuld in wetsuits. En zoals Ruben het zelf al zo mooi verwoordde is Jan Versteegh in wetsuit fysiek gezien de natte droom van elke vrouw en man. En ziet hij er zelf uit als een ‘behaarde satéprikker’. De Satéprikker vindt het tijdens de tocht blijkbaar erg ingewikkeld om te praten en paddelen tegelijkertijd en zit dus heel vaak stil in de boot. De Natte Droom doet daarentegen zo erg zijn best dat hij zelfs uit de boot springt om zijn koker van de lijn te halen. De dames gillen, de satéprikker grijnst, alleen de stoïcijnse Georgiër van het raftbedrijf lijkt niet onder de indruk van Jan en zijn uitsloverij en trekt hem snel weer de boot in.
Bij het openen van de kokers (er kon € 4000 verdiend worden) blijkt er toch wel veel min-geld te zijn meegenomen. Een schamele € 350 blijft er over. Er valt niet meer te achterhalen door wie dit komt. Een ding weten we wel, MOLcay trok ‘per ongeluk’ twee kokertjes van haar lijn af. Één daarvan was sowieso min-geld. Deed ze dit omdat ze de Mol is? Of alleen omdat ze met Jan had afgesproken om te mollen?

En dan is het moment daar, Simone vliegt eruit. Dank Simone voor deze prachtige uren tv, waarbij je tussen twee communistische flatgebouwen door zoefde, hebt geparaglided, in het circus aan de slag ging en briljant hebt gecar-aookt. Mijn Mol is weg. Ik zal dus binnen een week op zoek moeten naar een nieuwe Mol. Ik twijfel tussen Olcay en Ruben. Want Jan kan het niet zijn, toch? Tóch? Voor nu zet ik mijn punten in de TCL-poule in de app in op Ruben. Niet omdat ik zo overtuigd ben, maar door het lezen van mijn eigen aantekeningen denk dat hij de enige logische Mol kan zijn. Nog anderhalve aflevering en dan weet ik het, eindelijk…. Ik kan niet wachten.

 

credit
Beeld: still Wie Is De Mol? aflevering 8

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *