Recap Wie Is De Mol? afl. 4

Waar is de Mol? Minutieus speuren molloten deze week de beelden van de vierde aflevering van Wie Is De Mol? af. Art vertelde namelijk dat de Mol langs de kandidaten gelopen is tijdens de tweede opdracht. In vermomming natuurlijk. Dus zou die vrouw met de rode paraplu Simone kunnen zijn? Of is dat Loes die met een lange blonde pruik en pet door het park loopt? En wie is die persoon in de zwarte hoodie? Geconcentreerd zoek ik op de beelden mee. Maar zouden de makers echt de Mol in beeld brengen? Het risico dat iemand iets herkent, is te groot. Maar, Loes haar haren zitten wel erg in de war na afloop van de opdracht. Hebben die misschien net onder een pruik gezeten?

In de eerste opdracht moeten de kandidaten weer opgedeeld worden in twee groepen, één groep gaat ondergronds en de andere groep blijft daarboven. Net als vorige week twijfelt Loes te lang en komt ze in een groep terecht waar ze niet wil zitten. Maar ook nu weer lukt het haar op het laatste moment toch nog te switchen en mag ze ondergronds. En dat maakt haar in mijn ogen minder een mol, want die weet natuurlijk al lang dat je boven de grond de meeste verwarring kan scheppen. Daar rennen de kandidaten op aanwijzingen van de ondergrondse groep kriskras door de stad en zijn ze behoorlijk kleurenblind als ze rode sterren aanzien voor witte. Ondergronds wordt er door Stine trouwens ook lekker gemold. Waarom legt ze niet direct de hele situatie uit? Waarom duurt het zo lang voordat ze de plekken die de kandidaten moeten vinden, omschrijft? Het zal je niet verbazen, de groep heeft met deze opdracht geen geld verdiend.

Bij De-Opdracht-Waar-De-Mol-Voorbij-Kwam krijgen de kandidaten vragen van een beslisboom. De eerste hamvraag ‘Wil je nu al weten wie de Mol is?’ beantwoordt enkel Stine met nee. Hoeft zij het niet te weten omdat ze al weet dat ze zelf de Mol is? Veel kandidaten denken al in de goede richting te zitten en kiezen bij de laatste vraag voor het geld in plaats van een groepsvrijstelling.

 

Dat geld kunnen ze pas in de laatste opdracht echt verdienen. Een opdracht waarbij ik, gewoon thuis op de bank, zit te trillen en te zweten van spanning. De kandidaten kiezen ieder een dichte envelop en moeten daarmee abseilen langs een rood touw. Klinkt tof. Ware het niet dat dat touw is gespannen tussen de daken van twee enórme flatgebouwen. Ik wil niet eens opzoeken hoeveel meter hoog het was. Ik word al weer misselijk als ik eraan denk. De kandidaten worden in tuigjes gehesen en krijgen een helm op. Een helm,  ja dat helpt als je metersdiep naar beneden stort.. In een van de enveloppen zit het geld en dat moet naar de overkant om het bedrag te kunnen incasseren. Jan geeft het goede voorbeeld en zoeft als eerste veilig naar de overkant. Emilio gaat, met flinke zenuwen, ook. Olcay is een ijzeren vrouw en gaat er met twee vingers in de neus achteraan. Ondertussen stijgt de paniek in Ruben zijn ogen. Als hij over de rand kijkt, breekt het hem op en gaat hij niet. Wat Stine als aanleiding neemt om ook niet te gaan. Loes trekt het zich niet aan en vliegt naar de overkant. Als laatste gaat Simone en ik krijg een hartverzakking als ze een stukje naar beneden schiet omdat haar zekeringen extra vastklikt. Wat trouwens geen invloed heeft en ze zoeft gewoon door. Aan het einde moet ze zich nog minutenlang aan het touw voorttrekken voordat ze eindelijk veilig de overkant heeft gehaald. Alle spanning is niet voor niets geweest. De groep heeft de 5000 euro binnengehaald!

Als de test komt, twijfelt Emilio te veel en moet het spel helaas verlaten. Ik begrijp het helemaal, ik ben zelf ook enorm aan het twijfelen. Ik zit al een tijdje op Loes en Simone. Simone blijft zeker op mijn lijstje staan, maar van Loes ben ik niet meer zo zeker. En alle andere kandidaten lijken ook ineens verdachter. Jan bijvoorbeeld, die is zó fanatiek. Altijd ‘de perfecte kandidaat’ aan het uithangen. Is dat misschien allemaal een act? En Ruben? Tijdens Moltalk wordt zijn reactie op de schokkende mededeling dat de Mol voorbij is gelopen besproken. Oud-Mol Patrick Stoof zit aan tafel en heeft in zijn jaar ook vermomd in een trein vol medekandidaten moeten zitten. Hij zit na deze aflevering vol op Ruben, die het voor hem door zijn gespannen reactie helemaal heeft weggegeven. En hij kan het als oud-Mol wel weten toch? Maar Stine dan, zij is toch ook altijd lekker vaag aan het doen en geeft medekandidaten halve aanwijzingen. Én ze is een master in het herkennen van liegende mensen (zie haar boek: Ik lieg, dus ik ben). Dat kan ze natuurlijk als Mol heel goed gebruiken om niet liegend over te komen. Ik zit alleen niet op Olcay. Maar ja, dan blijven er voor mij nog wel vijf van de zes kandidaten verdacht. Dat is natuurlijk nog veel te veel. Hopelijk krijgen we komende zaterdag weer wat inzicht. Tot dan!


credits

Beelden: aflevering 4 Wie Is De Mol?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *