Meer naïviteit, please

Volgens cabaretier Patrick Nederkoorn moeten we allemaal een beetje naïever worden. Niet blijven, maar wórden. En daardoor minder bang.

Maar voordat ik daarover verder ga, eerst even bunkeren. Op de een of andere manier combineer ik een avond theater de laatste tijd altijd met een hamburger. Misschien moeten we een aparte blog beginnen over de burgers in Amsterdam (The Burger Lifestyle?). We gaan de burgerrestaurants hier in Amsterdam in ieder geval allemaal stuk voor stuk af. Dit keer ging ik naar Cannibale Royale aan de Ruysdaelkade, en lékker dat het was! Ze serveren daar burgers die zo mals zijn dat je niet proeft waar hij begint en eindigt. De special van de dag: een burger met cheddar cheese, guacamole, bonen, nachochips en een stukje corn on the cob on top….. mmmmm!

cannibale-royale-instagram-cannibaleroyaleTerug naar Patrick Nederkoorn. Ik zag de première van zijn tweede cabaretshow Het komt nu wel heel dichtbij in Theater Bellevue. We worden naar de kleine zaal gewezen en ik realiseer me dat ik daar nog nooit ben geweest. De zaal is sfeervol ingericht in cafésetting, supergezellig en perfect voor een cabaretavond natuurlijk. In zijn voorstelling praat Patrick over zijn jeugd, de bielzen in de achtertuin, het streng gereformeerde gezin en hoe hij als kind altijd overal bang voor was. Maar ook bespreekt én relativeert hij op een humoristische manier de huidige angsten in de wereld. Patrick is immers een ervaringsdeskundige. Volgens de flyer is hij meerdere keren in Parijs geweest, hij heeft weleens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen. Echter blijken het de 50-plussers waar we écht voor op moeten passen… Grappen met een serieuze ondertoon worden afgewisseld met luchtige stukken. Echt hilarisch wordt het bijvoorbeeld als hij z’n zeer praktische apps er even bij pakt, waaronder de OMGYes! app (Google dat maar even), die ook bekend is bij een aantal bezoekers in de zaal.

Vanavond (zaterdag 19 november) is Patrick nog te zien in Theater Bellevue. En in februari en maart in Amstelveen.

 

credits
Tickets: via website Bellevue
Uitgelichte afbeelding: campagnebeeld Het komt nu wel heel dichtbij – foto: Carla Kogelman
Foto burgers Cannibale Royale: instagram @cannibaleroyale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *