Ganz Royal Parade

Het is nog steeds stralend weer in het Martin Luther Kingpark. Met een nieuwe lading voorstellingen op het programma is de Parade Amsterdam zijn tweede week in gegaan. We vullen onze nieuwe Parade-Join the Pipe-waterflessen om onze dorst te lessen in de warme theatertenten.

Voor de Casa Mondotent rollen dikke tranen over de wangen van de nachtclubartiesten van The Royal CooCooClub. De eigenaar van de club, Mr. Weimar is net overleden en de club gaat sluiten – ganz Royal und total Fatal natuurlijk. We krijgen een dikke knuffel als we zeggen dat we graag de laatste avond met de twee achtergebleven artiesten mee willen maken.
The Royal CooCooClub (goeie titel!) van Jakob Nieuwenhuijsen en Sarah Vink is een variétévoorstelling over een roemrijke Berlijnse nachtclub in de jaren dertig. Met een sehr gut deuntje worden we de tent ingeleid. De nachtclubartiesten trekken voor hun geliefde Mr. Weimar nog één keer alles uit de kast. En het publiek zingt uit volle borst Du bist alles met de spelers mee.

The Royal CooCooClub

In een tent verderop, De Rups, hebben we ons water hard nodig. Op elkaar gepropt zitten we bij een voorproefje van Watskeburt?! – de musical van Bos Theaterproducties waarin Vjèze Fur, Willie Wartaal, Faberyayo en Bas Bron van De Jeugd van Tegenwoordig worden vertolkt door grote poppen, die enorm goed op de heren lijken en vanaf het begin zitten we er lekker in. De Jeugd is helemaal zichzelf. We zien een erg goede en grappige aaneenschakeling van deleted scenes die het script niet hebben gehaald maar te tof waren om niet gespeeld te worden, zoals Willie al telefonerend met Manon, en Faberyayo die het zoet klinkende maar niet zoete Futurophobia zingt, tegelijkertijd is het een nummer over angst voor wat er op de wereld gebeurt:

Ik ben een klein kind verkleed als volwassen man
Die het nieuws niet durft te volgen en die bang is voor de krant
Het is weer even schrikken met m’n kop zo uit het zand
Tijdenlang verdoofd door de gevolgen van de drank
Vroeger was de toekomst iets als het beloofde land
Maar nu is het dan nu en heel de mensheid staat in brand
Uitslaande vlammen van malaise, angst en haat
Het is nog maar de vraag of er iets overblijven gaat

De poppenspelers hanteren de poppen, zingen, rappen en acteren tegelijkertijd. Razend knap. De nummers zijn namelijk niet eenvoudig om te zingen terwijl je ook moet organiseren wie wat welke beweging wanneer en waar maakt. Het zou een levende reclamespot van een half uur kunnen zijn voor de musical die 20 december in première gaat. We kunnen niet wachten tot het echte ding in de theaters staat.

The Deleted Scenes is nog t/m 23 augustus op de Parade te zien.

Watskeburt-Copyright-Bos-Theaterproducties_web_160504_151239

 

img_7021.jpgNa de voorstellingen hebben we honger. We hebben onze zinnen gezet op wild! Van de jongens van Wild van Wild bestellen we wildzwijnburger, wildzwijngrillworst en wildzwijnstoof, erbij luie wijvenfrieten – echt. heel. goed. Alles was goed, ook het briochebroodje waar het stuk zwijn op lag, de luiewijvenfrieten, de truffelmayo, de knoflookmayo, de cornichons. Dit willen we elke week wel: eerst voorstellingen zien in een festivaltent, daarna het beste eten en napraten over het leven in het algemeen en de voorstellingen in het bijzonder. Daar onder die grote boom in het Martin Luther Kingpark.

 

meer Parade
Vorige week waren we ook op de Parade. Lees hier het verslag.


credits

Foto The Royal CooCooClub: facebook.com/TheRoyalCooCooClub
Beeld Watskeburt?! – de musical: Bos Theaterproducties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *