Brunch met Lubach

In veel landen is het gebruikelijk om op zondag met vrienden te gaan brunchen. In Berlijn begin je om elf uur en kan je de hele dag blijven zitten. In New York begin je de dag goed met een mimosa of Bloody Mary. Het voelt alsof die traditie nu eindelijk ook langzaam naar Nederland aan het komen is. Heerlijk! Uitgaan voor ontbijt is iets dat ik nauwelijks doe maar waar ik altijd intens veel van geniet. Afgelopen zondag ging ik samen met een vriendin naar Paper Planes/Nacional om daar de dag goed te beginnen. Dit restaurant begint een vaste plek te worden voor The Cultural Lifestyle. Nacional zit op een perfecte locatie, praktisch op het Leidseplein en heeft ’s avonds heerlijke burgers op het menu staan. Hoewel het ’s avonds vaak redelijk druk is, besloot ik voor het ontbijt ook te reserveren. Ik zag al voor me hoe we daar nog half slapend binnen zouden stappen om vervolgens tegen honderden hipsterbaarden en knotjes aan te kijken. Die angst bleek nergens voor nodig, we waren lange tijd de enige gasten. Dat neemt niet weg dat we er heerlijk hebben ontbeten. We namen de American Pancakes (een beetje droog maar wel met echte maple syrup) en de Açai Bowl. De açai bowl is een soort van smoothie met granola maar dan niet zomaar van fruit, maar van de ‘superbes’ açai. Al het eten met super ervoor moet ik natuurlijk proberen. #cleaneating #delicious #yum #vegan #blessed.

We gingen niet alleen naar Paper Planezml2s/Nacional omdat het internet het ons aanraadde, maar ook omdat het vlakbij Bellevue zit. Voor mijn verjaardag had ik kaarten gekregen voor een opname van Zondag met Lubach dat in de Grote Zaal wordt opgenomen. Vanaf een half uur van te voren stond er een dikke rij enthousiaste bezoekers die graag als eerste naar binnen wilde. Een beetje onnodig, want je ziet het eigenlijk overal goed. Bij binnenkomst stond de muziek hard om je alvast lekker in de sfeer te laten komen. Het publiek werd daarna opgewarmd en uitgelegd hoe de opnames normaal verlopen. Dat er momenten zijn waarop er  gestopt wordt, dat sommige stukjes opnieuw moeten en dat je daarom soms ook voor de tweede keer om een grapje moet lachen. Sowieso werd er best veel nadruk gelegd op het feit dat ze heel graag wilden dat we veel zouden lachen. Begrijpelijk, want dat hoor je goed op de televisie en werkt aanstekelijk. Hardop lachen is echter niet mijn sterkste kant. Dan maar doen alsof je die Oscarwinnende rol speelt waarin je constant dubbel ligt. Of doen alsof je bij de Oscars bent en extra hard moet lachen om die klootzak die net jouw Oscar voor je neus heeft weggekaapt, ahahaha.
Oké ik mocht dan geen Oscarwaardige lachprestatie hebben geleverd, leuk was het wel! Er is een goede reden dat Zondag met Lubach zo’n succesvol programma is. Het zit superstrak in elkaar, het gaat over belangrijke dingen en is bovendien ook echt grappig. Prima zondagmiddag dus.

Anderhalf uur later staan we weer in de Smoeshaan, het café van Bellevue, aan het bier en een broodje kroket. Snel de vitamines van vanochtend aanvullen met vet #smullen.

De opnames van Zondag met Lubach zijn allemaal uitverkocht. Vanaf een uur voor aanvang kan je je bij Bellevue intekenen voor een wachtlijst. Via de ZML-Facebookpagina worden af en toe kaarten verloot.
Er zijn nog genoeg andere tv-opnames die je kan bezoeken in Amsterdam. Kaarten voor De Wereld Draait Door bestel je bijvoorbeeld hier. En kaarten voor RTL Late Night kan je hier bestellen.

credits
Foto Zondag met Lubach: David Cenzer

 

One thought on “Brunch met Lubach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *