4 x eten rond het Compagnietheater

Yes! Amsterdam Fringe Festival gaat weer beginnen. Elf dagen lang gaan we op avontuur in de theatrale gekte. We snellen ons naar de vele podia die onze hoofdstad rijk is, in alle uithoeken van de stad. En we wurmen ons tussen de horde theatermakers, die ons hopelijk laten lachen, huilen, denken en liefhebben. Er is zoveel te zien dat je bijna geen tijd hebt om te eten… Say what?! We love eten! En dan het liefst uit eten. Wel zonder de angst om te laat te komen voor je voorstelling natuurlijk. En niet ál te duur. Maar wél lekker. Waar moet je dan heen??

 

4 x eten rondom Fringe Festivalhart het Compagnietheater

 

De Bierfabriek – Rokin 75

Onze favoriete plek in de Nes! Oh nee wacht, ze zijn nét verhuisd. Gelukkig slechts één hoekje verderop en daarom kun je nu op Rokin van een heerlijk sappig en knapperig biologisch boerderijkippetje met friet smullen. Op tafel liggen pinda’s om op te knabbelen. De lege doppen mag je gewoon op de grond gooien. Bestel er een huisgebrouwen biertje bij en je Fringe-avond kan niet meer stuk.

 

De Brakke Grond – Nes 45

De nieuwe slogan van De Brakke Grond is ‘onweerstaanbaar Vlaams’, en dat is niet gelogen. Het is een heerlijke, knusse plek middenin het drukke centrum van Amsterdam. Met een no-nonsense dinerkaart met fijne prijzen, lekkere koffie en nóg lekkerdere Vlaamse frites!  In combinatie met een geitenkaassouflé kun je alle voorstellingen aan.

 

Me Naam Naan – Koningsstraat 29

Op en rondom de Nieuwmarkt zijn veel Thaise restaurantjes. Maar deze is favoriet. Deel de mix van voorgerechtjes en eet een pad thai met garnalen, inktvis, kip en beef. Goddelijk. Snelle service, aardige mensen. Singhabiertje erbij en je waant je in Thailand.

 

Café Bern – Nieuwmarkt 9

kaasfondue-amsterdam1Bern bestaat al meer dan 30 jaar en is vooral bekend om de superkaasfondue. Als je toch de tijd wilt nemen, dan eet je die daar. Minder tijd? Neem dan de steak au pistou.

Tip #1
Zeg van tevoren dat je om zo en zo laat moet afrekenen, omdat je naar het Fringe moet.

Tip #2
Ga op weg naar het festivalhart naar Tofani en eet daar perfetto ijs en/of drink een espresso. De ijssalon zit op de Kloveniersburgwal 16.

Smakelijk!


credits:

foto kaasfondue van Your Little Black Book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *