over ons

Stap over de drempel van het theater, operagebouw of museum en stort je in het culturele leven van jouw stad. Wij gidsen je een beetje want het aanbod is enorm.

Wij van The Cultural Lifestyle zijn twintigers, dertigers en veertigers en gaan minstens een keer per week naar een voorstelling of tentoonstelling. We vertellen op deze blog waar we heengaan, wat we ervan vonden en wanneer jij erheen kunt. Daarnaast geven we suggesties voor wat je aan kunt trekken als je eenmaal in het culturele leven rondloopt. We vertellen je ook wat we eten en waar we na afloop napraten, want dat hoort er ook bij.

The Cultural Lifestyle geeft je zoveel mogelijk informatie over de locatie zelf, zodat het helemaal niet eng is om een theater, museum of zelfs een operagebouw binnen te stappen. Op het podium is er altijd iets te zien waar je om kunt lachen, of wat zo aangrijpend is dat je moet huilen.

Wij geven je tips, zonder diepgravend te recenseren, want dat doen anderen al, daar verwijzen we wel naar.

Als je echt een cultuurvreter wordt, kan een Cultural Lifestyle een groot deel van je huishoudbudget opslokken. Je moet dan keuzes maken, dat doen wij ook. Soms kun je voor niets (lunchconcerten of evenementen in de openlucht), soms voor heel weinig. Soms kost het je wat meer, omdat je gewoon een hele goede plaats wil hebben, want dan kun je de tranen van die ene actrice over haar wangen zien rollen.

Veel leesplezier, we hopen dat jij ook snel een Cultural Lifestyle hebt en laat ons weten wat jouw ervaringen zijn.

 

redactie
Lisa Grijzenhout
Laura Reijnders
Erna Theys

 

schrijvers
Shelley van Dijk
Ilse Frech
Nicole Mooij
Sara van Wezel

 

contact
info@theculturallifestyle.nl

2 thoughts on “over ons

 1. Graag attendeer ik jullie op Pay Attention Please!, van 21 juni t/m 30 september 2018 door heel Amsterdam. Pay Attention Please! is een initiatief van Public Art Amsterdam, een samenwerkingsverband van elf toonaangevende Amsterdamse kunstinstellingen: CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST – art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM – werf, Oude Kerk Amsterdam, P//////AKT, Stedelijk Museum en TAAK.

  Public Art Amsterdam vraagt aandacht voor de publieke ruimte van Amsterdam. Ruimte die we delen, die omstreden is, vol tegenstellingen, maar ook vol idealen. Ruimte die steeds in beweging is. De manifestatie Pay Attention Please! maakt deze ruimte zichtbaar, aan de hand van kunstwerken die de afgelopen decennia in dat publieke domein zijn geplaatst. Deze kunstwerken tonen de complexiteit van de stad, de lagen van betekenis die zich er in de loop van de tijd hebben opgestapeld. Ze laten zien hoe de stad over zichzelf denkt en droomt.

  In de zes stadsdelen van Amsterdam zijn bijzondere routes uitgestippeld die voeren langs markante bestaande kunstwerken, nieuwe (tijdelijke) kunst èn interessante kunstinstellingen. De routes lokken juist ook naar de rafelranden van de stad waar nog veel te ontdekken valt. Op de mobiele website zijn de routes te vinden met daarin meer dan 100 kunstwerken.

  Speciaal voor Pay Attention Please! werd met Amsterdams literair talent een serie audiokunstwerken gemaakt. Schrijvers Roos van Rijswijk, Chris Keulemans, Rashid Novaire, Alma Mathijsen, Fiep van Bodegom en Massih Hutak bezingen ieder een geliefd stadsdeel. Deze verhalen zijn via de website te beluisteren, zowel thuis als wandelend door de stad.

  Pay Attention Please! vindt plaats in de zomer 2018 in Amsterdam met nieuwe en oude kunstwerken in de openbare ruimte, rondleidingen, debatten, performances en interventies.
  De feestelijke opening is vrijdag aanstaande om 17.00 uur op het Gustav Mahlerplein (tijdens de opening van GET LOST-art route) in bijzijn van de wethouder.

  Op http://www.publicart.amsterdam is alle informatie te vinden!

  Mochten jullie interesse hebben om langs te komen op de opening, een van de routes te bewandelen (bijvoorbeeld met een van de schrijvers), of op een andere manier aandacht te besteden aan Pay Attention Please! dan hoor ik het graag!

  Hartelijke groet,

 2. Hallo,

  Ik zou graag het volgende kunst evenement aanmelden, hopelijk willen jullie het vermelden.

  Elfde editie Doksalon in Plantagebuurt 6 en 7 oktober

  Doksalon is een tweejarige kunstsalon gehouden in de sfeervolle prachtige lichte (een verborgen kerk uit 1872) ruimte in het Doklaan-complex in de Plantagebuurt te Amsterdam. Zo’n 20 kunstenaars exposeren aantrekkelijk geprijsd 2- en 3-dimensionaal werk. Schilderijen, tekeningen, assemblages, gemengde techniek, foto’s, beeldhouwwerk, kabinetten,, zeefdrukken, sieraden, mozaïeken, broderie, textiele ontwerpen, lichtinstallaties en meer zijn al langsgekomen.

  Traditioneel is er gevarieerde live muziek en zijn er hapjes en drankjes. Deze sfeervolle manifestatie wordt alweer voor de tiene keer gehouden. vertrouwd, maar door roulatie in kunstenaars en artiesten toch iedere keer weer vernieuwend.

  Kortom de ruimte, de kunstwerken, de aanwezigheid van de kunstenaars zelf, de live muziek en de aanwezigheid van drankjes en hapjes staan garant voor een bruisend evenement.

  Plaats: Plantage Doklaan 8-12, 1018 CM Amsterdam (vlakbij Artis, tramlijn 7)
  Tijd: zaterdag en zondag 6 en 7 oktober van 12 – 18 uur
  Meer informatie: http://www.doksalon.nl

  Doksalon, Plantage Doklaan 8-12, 1018 CMAmsterdam (vlakbij Artis, tramlijn 7)

  https://www.facebook.com/events/342651902944121/
  http://www.doksalon.nl
  instagram: doksalon

  contact
  atelier.knsm@gmail.com

  Hartelijke groet,
  Sonja Cabalt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *